بیزینس کوچینگ چیست؟ هر آن چه باید در مورد بیزینس کوچینگ بدانید!

بیزینس کوچینگ چیست؟ هر آن چه باید در مورد بیزینس کوچینگ بدانید!

شاید تا حدودی با بیزینس کوچینگ آشنا باشید. این اصطلاح مرتبط با دنیای کسب و کار است. اگر شما هم در این دنیای کسب و کار مشغول به کارید، حتما برای دانستن اطلاعاتی بیشتر در این زمینه کنجکاو هستید. این روزها عده زیادی مشغول استفاده از تکنیک های بیزینس کوچینگ هستند و سعی دارند بهترین مشاوره ها را برای موفق شدن کسب و کارهای گوناگون دریافت کنند.

در این مطلب از سایت بیزینس کوچینگ کریمی به شما توضیح می دهیم که بیزینس کوچینگ چیست و هر آن چه در مورد بیزینس کوچینگ نیاز است را در اختیارتان قرار خواهیم داد. با ما باشید!

تاریخچه بیزینس کوچینگ

بهتر است قبل از بررسی این که بیزینس کوچینگ چیست، با تاریخچه آن آغاز کنیم و ببینیم از چه زمانی آغاز شده است. همه چیز در مورد این حرفه به سال 1970 میلادی مربوط می شود؛ زمانی که نویسنده ای آمریکایی به نام تیموتی گالوی کتاب هایی را با این عنوان در دسترس قرار داد. هدف وی رونق دادن به شرکت های مختلف و خروج آن ها از بحران بود.

بعدها مشاوره های کسب و کار توانستند از ایده های این فرد الگو بگیرند و حوزه ای را با نام بیزینس کوچینگ راه اندازی کنند. البته موضوعات زیر ذره بین برای گالوی بیشتر در حوزه ورزش بودند، اما مشاوران توانستند آن را به تمام کسب و کارهای دنیا با هر موضوعی تعمیم دهند.

برای شناخت بهتر این که بیزینس کوچینگ چیست باید به ریشه های این موضوع در روانشناسی نیز توجه کرد. یک حسابدار آمریکایی در دهه نود میلادی با توجه به سابقه ای که در حسابداری داشت، از روانشناسی مثبت گرا استفاده کرد و توانست اولین مدل کوچینگ شخصی را راه اندازی کند. او در این روش سعی کرد با تکنیک های موجود در روانشناسی از فرد مقابل خود سوالات بسیار زیادی بپرسد تا بتواند اطلاعات مختلفی از او دریافت کند. البته این سوالات بی هدف نبوده اند. او با اطلاعاتی که به کسب می کرد، در رابطه با ویژگی های فرد شناخت کافی به دست می آورد. این شناخت نشان می داد که دلیل نقاط ضعف فرد در چیست و چه چیزی باعث می شود که جلوی او در پیشرفت را بگیرد. در آخر نیز به او کمک می کرد تا فرد این موانع را حذف کند و نقاط ضعف خود را برطرف کند.

او برای این که بتواند این موانع را حذف کند، از روانشناسی مثبت گرا استفاده می کرد. در این شیوه برای بهبود وضعیت فرد، بر روی نقاط قوت او تاکید می کنند. این گونه فرد با شناخت توانایی که دارد سعی می کند تا در مسیر پیشرفت قدم بردارد. به طور کلی در این روش به جای این که به نقاط ضعف توجه بشود و این نقاط را از بین ببرند، تمام تلاش برای تقویت و گسترش نقاط مثبت بوده است.

در تکنیک های بیزینس کوچینگ هم به این موارد توجه می شود. یعنی سعی دارند به فرد اعتماد به نفس بدهند تا حس رضایتمندی را در فرد افزایش بیابد. این گونه تاب آوری و حس خودکارآمدی فرد افزایش پیدا می کند. تمام تلاش این است که نیمه پر لیوان را مشاهده کنیم تا فرد به یک خودشکوفایی برسد. پس از شناخت تاریخچه این علم، در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد که بیزینس کوچینگ چیست؟

 

کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ به حرفه ای گفته می شود که در آن فرد یا گروهی به ارائه مشاوره های لازم برای کسب و کارهای مختلف می پردازد. حوزه کاری این کسب و کارها می توانند از هم متفاوت باشند. به هر شکل، هر شرکتی برای موفق تر شدن نیازمند طرح و برنامه هایی هستند و شاید صاحبان آن ها، خصوصا در قدم های اول در این باره اطلاعات زیادی نداشته باشند. این جا است که نیاز به فرد یا تیمی تحت عنوان بیزینس کوچ حس می شود.

گاهی اوقات هم آن کسب و کار در بحران های سنگین به سر می برد.  وظیفه بیزینس کوچ ها این است که با پیاده کردن برخی استراتژی ها از این بحران ها خارج شوند. تکنیک های بیزینس کوچینگ اگر با تیم های کاربلد و مسلط انجام شود، سبب رونق و به سود رسیدن شرکت شما خواهد شد. از تسلط تیم بیزینس کوچینگ همراه کسب و کار شما به مباحث بیزینس کوچینگ اطمینان حاصل کنید. مرور سابقه این افراد و نیز میزان رضایت شرکت های دیگر از آن ها را حتما بررسی کنید تا بدانید آیا انتخاب آن ها موثر خواهد بود یا خیر.

هر مشاور کسب و کاری باید ویژگی هایی در خود داشته باشد که خلاقیت و نظم از مهم ترین آن ها هستند. هماهنگ شدن با اهداف و ارزش های فردی و سازمانی از مهم ترین وظایف یک فرد مشاور است. وجود مشاوران نه تنها برای آن کسب و کار، بلکه برای کل کشور مهم است و به لحاظ اقتصادی نقش مهمی را ایفا می کنند. استفاده از تکنیک های بیزینس کوچینگ شامل یک فرد یا روش های خاص است.

پس به طور کلی برای پاسخ به این که بیزینس کوچینگ چیست؟ می شود گفت که بیزینس کوچینگ بخشی از دنیای بزرگ کوچینگ است. در این نوع کوچینگ سعی می کنند به کسب و کارها کمک کنند. این کمک می تواند شامل موضوعات مختلفی باشد. از این که یک کسب و کار باید چه مسیری را طی کند تا این که چرا حتی پس از طی کردن این مسیر، کسب و کار به موفقیت نرسیده است را شامل می شود.

وظایف بیزینس کوچ

بعد از شناخت این که بیزینس کوچینگ چیست؟ نیاز است که با تعریف بیزینس کوچ آشنا بشوید. شما می توانید کسب و کار خود را با یک تیم بسیار بزرگ به پیش ببرید و یا به تنهایی کسب و کار خود را اداره کنید. فرقی نمی کند که چه شرایطی دارید. شما در هر سطحی که باشید به راهنمایی دیگران نیاز پیدا می کنید. البته از هر فردی نمی توان راهنمایی کسب کرد. این فرد باید یک مربی با تجربه باشد که بتوانید به راحتی به او، به عنوان یک منبع ارزشمند بابت حل مشکلات تان اعتماد کنید.

کارگاه آموزشی املاک چیست؟ چه مواردی در این کارگاه مطرح می شود؟
ادامه مطلب

منابع زیادی وجود دارد تا به شما در حل مشکلات تان کمک کند. اما این منابع طوری نوشته شده اند که تنها مشکلات عمومی بین کسب و کارها را برطرف کنند. با توجه به این که هر کسب و کاری ویژگی خاص خود را دارد، نمی توان از این منابع عمومی برای حل مشکلات خاصی که تنها مرتبط با کسب و کار شما است، استفاده کنید. در این جا است که باید از راهنمایی هایی استفاده کنید که مخصوص کسب و کار شما است. این راهنمایی خاص را از طریق بیزینس کوچ دریافت خواهید کرد.

حال که متوجه شدید بیزینس کوچینگ چیست، بهتر است با وظایف یک بیزینس کوچ هم آشنا شوید. فرد بیزینس کوچ باید کارهای مختلفی را جدا از موارد که گفته شده انجام دهد که در ادامه برخی از آن ها را خواهیم گفت:

اولویت بندی

این که چه چیزهایی برای یک کسب و کار در اولویت است، وظیفه ای است که بیزینس کوچینگ باید از تعیین آن بر آید. مسلما برنامه ها و استراتژی های گوناگونی می تواند برای یک برند پیاده شود که اولویت بندی آن ها مهم است.

اولویت بر اساس میزان تاثیر بر رشد و موفقیت کسب و کارها مشخص خواهد شد. برای مثال ممکن است در حالت معمول گسترش بازار کسب و کار بسیار مهم باشد. اما با توجه به شرایطی که کسب و کار دارد، بر اساس نظر بیزینس کوچ در حال حاضر اولویت کسب و کار باید بهبود کیفیت محصولات باید باشد. در این صورت باید منابع و شیوه های استراتژیک کسب و کار را محدود به این اولویت فعلی کسب و کار کرد.

ارائه هدف

بیزینس کوچینگ باید در ارائه اهداف یک شرکت به صاحبان آن موفق باشد. برخی اوقات صاحبان کسب و کارها دقیقا نمی دانند از کارشان چه می خواهند و مشاوران به ارائه راهنمایی ها می پردازند. برای مشخص کردن این اهداف نیاز است که ابتدا وضعیت کسب و کار را تحلیل کنند. منظور از تحلیل یعنی عملکرد شرکت را در موارد مختلفی بررسی می کنند. این موارد شامل بازار هدف، رقبا و… است.

با مشخص شدن وضع فعلی، بیزینس کوچ می تواند اهداف شرکت را مشخص کند. این اهداف باید ویژگی های مشخصی داشته باشد. برای مثال این اهداف باید متناسب با توانمندی های شرکت باشد. درک توانمندی های شرکت با تحلیل وضعیت فعلی شرکت است که مشخص خواهد شد.

businesswoman demonstrating graphs board her male colleagues 1098 17901 1

ایجاد طرح عملی

اجرای یک طرح عملی مناسب بعد از ریختن طرح و برنامه ها، اولویت بندی و تشخیص اهداف، کار دیگری است که در بیزینس کوچینگ صورت می گیرد. البته زمانی این طرح ها واقعا عملی هستند که هدف شرکت به درستی تنظیم شده باشد.

تعیین وظایف

همچنین بیزینس کوچینگ مشخص می کند برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده باید در چه ساختار و چارچوبی قرار گرفت. این افراد مسئولیت هایی را به هر یک از اعضای حاضر در آن شرکت محول می کند تا بدانند دقیقا باید چه کاری انجام دهند. ضمنا آن ها گوشزد می کنند که این اعضا دقیقا مانند خودشان مسئولیت پذیر باشند تا همه چیز در آن کسب و کار بهتر پیش برود.

همچنین بیزینس کوچ به مدیران و مسئولان شرکت یادآوری خواهند کرد، چگونه بتوانند این انتظارات را به درستی به اعضایی که مسئولیت دارند، یادآوری کنند. این گونه این مسیر بهتر طی خواهد شد و ابهامی باقی نخواهد ماند.

شناسایی محدودیت ها

طبیعتا هر یک از شرکت ها محدودیت هایی در اجرای طرح های خود دارند. این وظیفه بیزینس کوچینگ است که محدودیت ها را شناسایی و درک کرده و راه هایی برای دور زدن آن بیابند. این محدودیت ها در موارد مختلفی است. معمولا این محدودیت ها مرتبط با مسائل مالی و زمانی است. با توجه به هر کدام از این محدودیت ها، باید راهکاری مناسب ارائه داد. البته این راه حل ها همیشه این طور نیست که شما را مجبور به دور زدن بکند. گاهی اوقات با مدیریت منابع هم می شود با این محدودیت ها کنار آمد.

اگر به دنبال این هستید که بدانید هدف بیزینس کوچینگ چیست؟ باید بدانید با کمک بیزینس کوچینگ می توان یک راهکار مناسب پیدا کرد و یک برنامه اجرایی برای آن تدوین می شود. این برنامه با توجه به این محدودیت نوشته شده است و با ارائه راهکارهای عملی و مشخصی سعی در حل این محدودیت ها را دارد. البته در مواقعی هم بیزینس کوچ سعی می کند تا عوامل آن شرکت را به سمت نوآوری سوق بدهد. برای این که عوامل به سمت نوآوری بروند، کوچ باید دیدگاه آنان را تغییر بدهند. این گونه وقتی محدودیتی رخ می دهد، خود عوامل شرکت راهکارهای جدیدی را کشف خواهند کرد.

باید به سراغ بیزینس کوچینگ رفت؟

چرا باید به سراغ بیزینس کوچینگ رفت؟

این بخش از مطلب برای افرادی است که به دنبال استخدام مشاوران برای کسب و کار خود هستند. اگر می پرسید مهمترین دلایل بهره گرفتن از بیزینس کوچینگ چیست، باید بگوییم که این دلایل عبارتند از:

افزایش اعتماد به نفس

بیزینس کوچینگ سبب افزایش اعتماد به نفس شما در حوزه کاری ‌تان می شود.  در بیزینس کوچینگ مهارت شما را در حل مسئله های مختلفی و چالشی افزایش می دهند. شما دیدگاه های جدید و مفیدی را خواهید آموخت. این گونه می دانید در مواقع مختلف و با تیم خود چگونه برخورد کنید. همه این موارد کمک می کند تا رشد کنید و به موفقیت برسید. با رسیدن به موفقیت است که اعتماد به نفس واقعی کسب خواهید کرد.

توانایی ارتباط با اعضا

شما توسط این افراد می آموزید چطور باید با شخصیت های مختلف در تیم خود برخورد کنید. هر فردی در تیم شما شخصیت متفاوتی با دیگری دارد. برای مثال توانایی ها و سبک های کاری آن ها متفاوت است. با کمک بیزینس کوچینگ می توانید با تعارضات مختلف برخورد کنید و بهترین تصمیم را بگیرید. به طور کلی این که بدانید چگونه با هر کدام از این تفاوت های فردی برخورد کنید، کمک می کند تا یک فضای مثبت تیمی ایجاد بشود. و در نهایت این تیم با توجه به ارتباط قوی که بین اعضای آن است، به موفقیت خواهید رسید.

بیزینس کوچ چیست و چه وظایفی دارد؟
ادامه مطلب

راهکارهای مناسب

یک بیزینس کوچ، چیزهایی را می بیند که خودتان از آن ها اطلاعی ندارید. دیدن کسب و کارتان از زاویه ای دیگر، شانس موفقیت شما را نسبت به رقبا افزایش می دهد. همین باعث می شود افق های تازه به برندتان گشوده شود. با توجه به دانشی که دارد، می داند که نقاط قوت و ضعف شما چیست. بر اساس همین اطلاعات می تواند به شما راهکارهای مناسب با ویژگی خودتان ارائه بدهد.

منظور از افق های تازه این است که فرصت های جدید را شناسایی می کنند و با ارائه استراتژی های جدید از این فرصت ها استفاده می کنید. همین استفاده از فرصت های جدید است که کمک می کند تا گوی رقابت را از حریف خود بدزدید و سریع تر به اهداف بلندمدت برسید.

conducting seminar 1098 11033 1

کنترل عملکرد اعضا

در تکنیک های بیزینس کوچینگ باید به مراقبت از وفاداری و وضعیت کارمندان پرداخته شود. آن ها در قبال رفتار و عملکرد تمام اعضای آن شرکت مسئول هستند و به کنترل شان می پردازند. برای کنترل عملکرد اعضای شرکت نیاز است که یک فرهنگ سازمانی توسط مربی کسب و کار تعریف بشود. این فرهنگ سازمانی بر اساس اهداف و ارزش های شرکت برنامه ریزی شده است.

برای این که بتوانند رضایت کارمندان را افزایش بدهند نیاز است که برای هر کدام برنامه توسعه فردی مشخص کرد. همچنین با راهنمایی مربی کسب و کار می توانید یک محیط کاری خوب برای کارمندان ایجاد کنید. هر چه این محیط بهتر باشد، کارمندان از این که به آن ها توجه می کنید انگیزه می گیرند و احساس ارزشمندی می کنند. توجه به این موارد است که فرد نسبت به شرکت حس وفاداری خواهد داشت.

بهبود کیفیت

فرد بیزینس کوچ سوالاتی از شما می پرسد که در نهایت باعث آگاهی بیشتر خود و بهبود کیفیت کسب و کارتان می شود. این سوالات کمک می کند تا اهداف و همچنین چالش هایی که دارید مشخص شود. بر اساس همین اطلاعات است که می توان برنامه ریزی دقیقی داشت و بهتر تصمیم گرفت.

در کنار این که با این سوالات نقاط منفی و مثبت شما مشخص خواهد شد، به شما کمک خواهد کرد که به ایده های جدیدی نیز فکر کنید. ایده های جدید مقدمه ای برای یادگیری مطالب جدید است. با افزایش دانش نیز قرار است رشد کنید و با توانایی رهبری که دارید می توانید به راحتی به بهتر کردن وضعیت کسب و کار خود کمک کنید. یا حداقل مانع پیشرفت کسب و کار خود نشوید.

همراه

اگر مایل باشید، می توانید مشاور کسب و کار را برای همیشه در کنار خود نگه دارید. موفقیت یک برند حتی با وجود چنین افرادی به صبر و حوصله شما نیاز دارد. خیلی از افراد در کسب و کار خودشان صبور نیستند. به هنگام استفاده از بیزینس کوچینگ نیز انتظار دارند خیلی سریع به موفقیت برسند. در واقع موفقیت یک درخت است. هیچ وقت در عرض یک شب قرار نیست که یک نهال رشد کند. باید صبر کرد تا یک نهال به درختی بزرگ تبدیل بشود. البته این طور هم نیست که شما به کمک کوچ به موفقیت برسید و این پایان همه چیز باشد. وقتی این نهال تبدیل به یک درخت می شود، باز هم به مراقبت و کوچ نیاز دارد تا سبز بماند.

group asia business people discussing business brainstorming meeting ideas strategy office 74952 2625 1

برای اجرای بیزینس کوچینگ به چه ابزاری نیاز دارید؟

مربی کسب و کار، وظایف خود را به کمک ابزارهای خاص بیزینس کوچینگ انجام می دهد. استفاده از این ابزارها او را در انجام وظایفش توانمند می سازد تا درک دقیقی در مورد واقعیت های تجاری کسب و کار و فعالیت های آینده کسب کند. در ادامه شما را با این ابزارها آشنا خواهیم کرد:

شناسایی خواسته

شناسایی خواسته مشتری اولین ابزار برای جمع آوری اطلاعات قبل از شروع فرآیند بیزینس کوچینگ است. مربی کسب و کار به این دلیل به دنبال جمع آوری اطلاعات است تا بتواند با سطح جاه طلبی و همچنین خواسته های مشتری خود آشنا بشود. در واقع می توان گفت شناسایی خواسته یک ابزار برای تعیین هدف مشتری است که به روشنگری برای مربی و مشتری او منجر می شود.

تعیین بودجه

هر کسب و کاری برای این که بتواند فعالیت خود را ادامه بدهد نیاز است که درآمد آن از مخارجش بیشتر باشد؛ به همین دلیل تعیین بودجه برای صاحبان کسب و کار بسیار اهمیت دارد. با کمک ابزار بودجه بندی می توان یک ایده واقع گرانانه از هزینه های فعلی و آینده کسب و کار داشت. با استفاده از این ابزار در بیزینس کوچینگ می توان با ظرفیت واقعی کسب و کار آشنا شد و بر این اساس مشتریان کوچینگ را برای تصمیم گیری آگاهانه درباره هزینه ها راهنمایی کرد. ابزارهای مختلفی برای بودجه بندی وجود دارد که بیشتر کسب و کارها از قالب های شناخته شده در برنامه اکسل برای بودجه بندی استفاده می کنند. علت محبوب بودن اکسل این است که به آن ها دسترسی راحتی می دهد و همچنین کار با آن ساده و مقرون به صرفه است.

group colleagues working together 1098 17766 1

داشبورد مالی

داشبورد مالی یکی دیگر از ابزارهایی است که نقش مهمی در بیزینس کوچینگ دارد. این ابزار به مربی کسب و کار کمک می کند تا بتواند شاخص های کلیدی عملکرد ایجاد کند و همچنین روند درآمد و هزینه هایی که مشتری کوچینگ دارد را بر آن نظارت داشته باشد. مربی کسب و کار باید برای هر مشتری خود داشبورد مالی شخصی سازی کند تا این گونه منجر به صرفه جویی در زمان و منابع شود؛ چرا که با این ابزار داشبورد مالی دیگر مربی نیازی به کشیدن دستی داده ها و تهیه نمودارها ندارد. البته این مزایای تنها به نفع مربی نیست و برای صاحب کسب و کار نیز یک ابزار عالی جهت اطمینان در تصمیم گیری است. داشبورد مالی به این دلیل تصمیم گیری را آسان می کند که تمام داده های مالی کسب و کار در یک پانل واحد در دسترس است که منجر به رشد سریع کسب و کار آن ها می شود.

کتاب بیزینس کوچینگ
ادامه مطلب

پیگیری پروژه

یک مربی کسب و کار با بیزینس کوچینگ به مشتری خود کمک می کند تا استراتژی عالی و همچنین مراحل عملی برای دنبال کردن آن استراتژی را طراحی کند. فرض کنید اگر مشتری حتی یک مرحله را انجام ندهد چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ مشخص است که تمام آن تلاش ها بیهوده می شود، فرآیند مربیگری را مختل می کند و به طور کلی هر گونه پیشرفتی که ممکن است رخ بدهد را به عقب می اندازد. به همین دلیل ابزار مدیریت و پیگیری پروژه برای هر مربی کسب و کاری ضروری است؛ چرا که راهی را به مربی نشان می دهد تا مشتری خود را نه تنها برای تکمیل وظایف محول شده آماده کند، بلکه به آن ها بفهماند که رشد کسب و کارشان تنها در دستان خودشان است و نباید در انجام وظایف شان سهل انگاری داشته باشند. به کمک این ابزار مربی خواهد فهمید که به عنوان مربی بیزینس کوچینگ چقدر در  این جلسات پیشرفت کرده و بر اساس نتیجه ای که می گیرد، می تواند تنظیمات یا اصلاحات لازم را انجام دهد. پس یک ابزار مدیریت و پیگیری پروژه خوب باید به مربی این امکان را می دهد تا به راحتی با مشتری خود همکاری کرده، وظایف او را مشخص کند و به طور منظم روی انجام شدن یا نشدن آن ها را نظارت داشته باشد.

سئو

همان طور که می دانید تعداد زیادی از کسب و کارها فعالیت های خود را به صورت مجازی انجام می دهند و به همین دلیل حضور در شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو بسیار اهمیت دارد. برای افزایش بازدید وب سایت کسب و کار از طریق جستجو در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و… باید به سراغ سئو رفت. سئو به این معنا است که مشتریان بالقوه کسب و کار بتوانند به راحتی کسب و کار مورد نظر را به صورت آنلاین بیابند. ابزار سئو برای مربی کسب و کار اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که به ارائه تصویر واضحی از رتبه کسب و کار آنلاین به مشتری کمک می کند. مربی کسب و کار با استفاده از ابزار ردیابی سئو می تواند بر رتبه بندی بر اساس کلمات کلیدی، نظارت بر رقبا، گردآوری عمیق و تجزیه و تحلیل داده های سئو دسترسی داشته باشد. مربی از طریق اطلاعاتی که به دست می آورد می تواند مشتری خود را برای تدوین استراتژی های جدید یا تغییر استراتژی های موجود راهنمایی کند. برای مثال با ابزار نظارت بر رقبا در ردیابی سئو می توان با استراتژی های رقبا آشنا شد و خود را برای مقابله با آن آماده کرد.

happy young asian businessmen businesswomen meeting brainstorming ideas 7861 3089 1

تحلیل بازاریابی

یکی دیگر از ابزارهای بیزینس کوچینگ، داشبورد تجزیه و تحلیل بازاریابی است. این ابزار شاخص های خاص کلیدی عملکرد در بازاریابی مانند تماس های تلفنی هفته، درصد تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی، ترافیک وب سایت و… را رصد می کند. با داشتن ابزار تجزیه و تحلیل بازاریابی، دیگر به مقایسه دستی داده ها، تجزیه و تحلیل آن ها و سپس رسیدن به نتیجه نیازی نخواهد بود. با توجه به مزایا و عملکردی که این ابزار دارد برای صرفه جویی در زمان بی نظیر است و باعث می شود مربی کسب و کار تنها روی کار اصلی خود یعنی مربیگری تمرکز کند. این ابزار علاوه بر مزایایی که برای مربی دارد، به مشتری هم کمک می کند تا با شاخص منصفانه ای از سلامت کسب و کارشان، این که چه حوزه هایی کار می کنند و چه مسائلی نیاز به توجه آشنا بشوند.

حساب بازگشت سرمایه

حساب بازگشت سرمایه یکی دیگر از ابزارهای عالی در بیزینس کوچینگ است که به مشتری این امکان را می دهد تا تنها بر روی مناطقی تمرکز کند که بیشترین بازده را برای پول سرمایه گذاری شده به ارمغان می آورد. همچنین برای مشتری، حساب بازگشت به سرمایه به او این اجازه را می دهد تا بدون ارائه بازده مورد انتظار تعیین کند که کدام پروژه های موجود در کسب و کار دارای نشت وجوه هستند. این گونه می تواند اقدامات اصلاحی انجام بدهد و از اشتباهات مشابه در آینده جلوگیری کند. حساب بازگشت سرمایه برای مربی کسب و کار نیز ابزار موثری برای کمک به مشتری است تا نرخ بازدهی را که از انواع پیشنهادات سرمایه گذاری انتظار دارند را محاسبه کنند و برای رسیدن به بیشترین میزان درآمد، بهترین انتخاب را داشته باشند.

گزارش تکمیل

این ابزار به مربی کسب و کار، این اجازه را می دهد تا بازخورد ارزشمندی در مورد سبک مربیگری خود کسب کنند، نکات مثبتی که دارند را تقویت کرده و در نقاط ضعیف تر پیشرفت داشته باشند. ابزار گزارش تکمیل به مشتریان هم کمک می کند تا در مورد فرایند کوچینگ فکر کنند، پیشرفت را تشخیص دهند، از دانش به دست آمده استفاده کنند و در نهایت گام بعدی خود را برای ادامه این مسیر پس از پایان تعامل با مربی کسب و کار برنامه ریزی کنند.

1

انواع بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ به دو دسته کوچینگ مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شود. در ادامه به معرفی هر کدام می پردازیم:

کوچینگ مستقیم

کوچینگ مستقیم همان تعریفی است که خیلی هایمان از کوچینگ داریم. نقش مربی کسب و کار در این نوع کوچینگ به عنوان متخصصی در حوزه کاری خود است و توانایی دارد به مجموعه ها هر آن چه مورد نیازشان باشد، آموزش دهد. مربی کسب و کار در این نوع کوچینگ برای حل مسائل مجموعه به طور مستقیم و دستوری عمل می کند؛ یعنی اقدامات و راه حل ها را به طور مستقیم به افراد مجموعه ارائه می دهد.

کوچینگ دستوری یا مستقیم نسخه های پیشرفته تر و بهبود یافته ای هم دارد؛ مانند سوال پرسیدن برای کسب اطمینان از این که رفتارهای مجموعه بهبود یافته است یا خیر. این نوع کوچینگ در نگاه خیلی ها، بهترین نوع کوچینگ شناخته می شود. کوچینگ مستقیم، محدودیت هایی هم دارد که در ادامه به این موارد اشاره کرده ایم.

مربی کسب و کار چه مزیت هایی برای کسب و کار خواهد داشت؟
ادامه مطلب

محدودیت ها

پس از آشنایی کلی با کوچینگ دستوری، خوب است که با محدودیت های آن آشنا بشوید تا شناخت بهتری نسبت به آن پیدا کنید:

-کاهش اثربخشی: در کوچینگ دستوری، اثربخشی کاهش چشمگیری دارد. نیازهای هر مجموعه، یادگیری مفاهیم اساسی برای تولید دانش، مهارت ها و هنجارها است و همچنین باید با عقاید سازمان آشنا بشوند. زمانی که کوچینگ دستوری اجرا می شود، نیازهای مجموعه هم به سمت چگونگی انجام وظایف به صورت روزانه تغییر می یابد و به اهداف و نیازهای اصلی دست پیدا نمی کنند.

-بروز نبودن: فناوری در دنیای امروزی به شدت پیشرفت کرده و کسب و کارها اهمیت شرکت در فضای جدید رقابتی را درک کرده اند. با توجه به افزایش حجم رقابت ها، کسب و کارهایی موفق ترند که با بیزینیس کوچینگ موفق تری همکاری داشته باشند. مربی کسب و کاری که تنها به کوچینگ دستوری باور دارد، به راه حل های ثابتی فکر می کند. در صورتی که شدت پیشرفت به حدی شده است که باید به دنبال راه حل های جدیدی باشید تا موفق و کارآمد بشوید.

کوچینگ غیر مستقیم

نوع دوم بیزینس کوچینگ، کوچینگ غیر دستوری نام دارد و نسبت به مدل مستقیم کمتر شناخته شده است. اگر در مجموعه تان به دنبال افزودن مهارت های کوچینگ و ادغام آن با فرهنگ سازمان خود هستید، این نوع کوچینگ بهترین محرک برای فعالیت های شما است. برخلاف کوچینگ قبلی، در این نوع بیزینس کوچینگ فلسفه این است که مجموعه تنها در صورتی به سود بیشتری می رسد که بدون دستور مستقیم مربی کسب و کار، خود افراد مجموعه مهارت ها، دانش و هنجارهای موجود را کشف کنند و آن ها را برای ارائه راه حل های جدید به کار بگیرند.

مربی کسب و کار در این رویکرد به طور غیر دستوری، شرایط را به گونه ای تغییر می دهد که خود افراد مجموعه بتوانند با توانایی خود مسئله را حل کنند. با توجه به این که رویکرد غیر مستقیم است، مربی سوالات و روش های ارتباطی غیر مستقیم را برای ایجاد یادگیری و رشد مجموعه به کار بگیرند.

وقتی مجموعه ای به دنبال بیزینس کوچینگ می رود، انتظار دارد که در آینده با استفاده از اقدامات کوچ بتوانند راه حل مشکلات را بیابد. در حل این مشکلات هر چه مسئولیت تصمیم گیری بیشتری در اختیار مجموعه قرار گیرد، احساس اعتماد به نفس و خودکفایی بیشتری به آن ها دست می دهد.

تحقیقات نشان داده اند که با کمک کوچینگ غیرمستقیم، عملکردهای عصبی مغز طوری چیده می شود که ایده های جدید توسط خود فرد ارائه شود. این درصورتی است که فرد در کوچینگ مستقیم به راه حل های کمی می رسد. البته در نظر داشته باشید که کوچینگ غیردستوری آن چنان ساده نیست و باید با مربی با تجربه ای همکاری کنید.

برای راه اندازی بیزنس کوچینگ خودتان به چه مواردی نیاز خواهید داشت؟

اگر به دنبال راه اندازی بیزنس کوچینگ خودتان هستید، باید به چند مورد توجه کنید. حتما به این موارد از همان ابتدا نیاز خواهید داشت؛ پس این موارد را جدی بگیرید. در ادامه به برخی از این موارد اشاره  کرده ایم که از جمله این موارد:

ابزارهای فنی

اولین مورد برای راه اندازی بیزینس کوچینگ ابزارهای فنی هستند. شما باید به عنوان مربی کسب و کار برند شخصی داشته باشید تا دیگران به شما اعتماد کنند. یکی از مهم ترین اجزای برند شخصی، داشتن وب سایت مختص به بیزنیس کوچینگ خود است. البته داشتن وب سایت را از همان ابتدای کار توصیه نمی کنیم و تنها وقتی که به صورت رسمی شروع به کار در زمینه ی بیزنس کوچینگ کرده اید به سراغ وب سایت حرفه ای بروید.

همان طور که می دانید تنها داشتن وب سایت کافی نیست و یک وب سایت حرفه ای به ابزارهای مختلفی نیاز دارد؛ از جمله این موارد داشتن اینترنت با سرعت بالا، نرم افزار ویدیو کنفرانس، تولید محتوای حرفه ای، پشتیبانی از سایت، رابط کاربری خوب و…  خواهد بود.

تبلیغات

پس از راه اندازی صفحات شبکه اجتماعی و وب سایت حرفه ای، اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است ( چطور مشتری ها شما را پیدا کنند؟). برای پاسخ به این سوال باید مهارت های بازاریابی و برنامه ریزی برای آن را تقویت کنید. حتما برای تبلیغات توجه داشته باشید که در این زمینه باید مهارت های بازاریابی را جدی بگیرید تا در جذب مشتری موثر باشد.

علاوه بر وب سایت باید بر شبکه های اجتماعی نیز توجه ویژه ای داشته باشید؛ چرا که امروزه تبلیغات جهت جذب مشتری در شبکه های مجازی بازدهی بالایی نسبت به وب سایت ها دارد؛ به همین دلیل در برنامه ریزی های تبلیغاتی خود حتما این مورد را جدی بگیرید.

گواهینامه و مدرک

با این که برای عملی کردن بیزینس کوچینگ، داشتن گواهینامه و مدرک الزامی نیست؛ اما با این حال وجود آن، نکته مثبت و پررنگی جهت اعتمادسازی و جذب مشتری است. داشتن مدرک معتبر در زمینه بیزینس کوچینگ به تنهایی مزایای زیادی برای شما خواهد داشت؛ زیرا عده زیادی از مشتریان قبل از مشاهده تجربه و موفقیت های شما، به داشتن گواهینامه و مدرک رسمی اهمیت زیادی می دهند. به همین دلیل اگر در بیزنس کوچینگ تازه کارید، حتما به دنبال داشتن یک مدرک یا گواهینامه رسمی در این حوزه باشید.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم به شما بگوییم بیزینس کوچینگ چیست و هر آنچه در مورد آن نیاز دارید بدانید را به شما توضیح دادیم. البته اطلاعات دیگری نیز پیرامون این حوزه وجود دارد. بیزینس کوچینگ مانند اقیانوس است و قطرات هم مباحث آن را تشکیل می دهند. بنابر این به افزایش اطلاعات خود در راستای موفقیت و کسب درآمدهای بیشتر بپردازید. پیشنهاد می کنیم برای آگاهی بیشتر، حتما سری به سایر مقالات سایتمان بزنید. ضمن این که تماس با شماره تلفن های موجود در سایت را برای کسب آموزه ها از یاد نبرید.

منبع1        منبع2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط