7 فن کلیدی گوش شنوا

هفت فن کلیدی گوش شنوا

7 فن کلیدی گوش شنوا یکی از مهارت‌ها و ابزارهای مهم کوچینگ می‌باشد. در این بحث ما به توضیح مختصر تک به تک این 7 فن می‌پردازیم:

 1- توجه

اولین مهارت از 7 فن کلیدی گوش شنوا، توجه است. در مکالمات کوچینگی برای این‌که مراجعه کننده بتوانند به بهترین نتایج برسد، در بسیاری از مسائل، بررسی موانع اغلب یک اهرم قدرتِ تغییر است. مراجعه کنندگان به مکان‌هایی در درون خود می‌روند که ممکن است قبلا هرگز آنجا نبوده‌ باشند. آن‌ها ممکن است بالاترین ترس خود را داشته باشند و ممکن است غالبا درباره مواردی صحبت کنند که قبلا هرگز درباره آن‌ها صحبت نکرده‌اند.

برای تسهیل این امر، ایجاد ارتباط قوی بین طرفین ضروری است و شنونده باید توجه کامل به مراجعه کننده یا به طرف مقابل داشته باشد تا بتواند کاملا آن‌ها را بفهمد.

2- سوالات باز

بایستی سوالاتی از مراجعه کننده بپرسد که به بله یا نه ختم نشود. به این سوالات، سوالات بسته می‌گویند. سوالات باز یعنی اینکه سوالاتی بپرسیم که مراجع درباره آن توضیحاتی ارائه بدهد تا بتوانیم موضوع را در جهت مسیر اهداف مراجعه کننده شفاف سازی کنیم.

3-سوالات کاوشی

زمانی که شما سوالات قدرتمند می‌پرسید مراجعه کنننده به چالش می‌افتد و به درون خودش رجوع می‌کند تا به آن‌ها جواب دهد. خیلی از مراجعه کنندگان ممکن است با سوالات کاوشی به آگاهی برسند. یعنی چیزی را ببینند که تا حالا ندیده و به درون خودشان آنگونه که باید نگاه نکرده بودند. این موضوع بسیار مهم است که برخی سوالات به ما در رسیدن به اهداف خیلی کمک می‌کند تا هدف را مشخص کنیم. در این مواقع رول پلی یا تصویرسازی هم جواب بسیار خوبی می‌دهد.

راز در آمد بیش از حد از املاک
ادامه مطلب

هفت فن کلیدی گوش شنوا

 

4- شفاف سازی

موضوع این‌که ممکنه مراجعه کننده زمانی‌که صحبت می‌کند در اصطلاح عامیانه “از این شاخه به آن شاخه بپرد”. شما وظیفه دارید تا زمانی‌که موضوع اول را شفاف نکرده‌اید سراغ موضوع دیگری نروید. شفافیت یعنی اینکه شما هدف را کاملا اسمارت کنی و زیر و بم و همه جوانب موضوع را دربیاری تا بتوانی به صورت کاملا واضح و شفاف، هدف یا وضعیت مطلوبی که مراجعه کننده می‌خواهد به آن برسد نشان دهید و همچنین تحلیل درست و راحتی را هم ارائه دهید.

5- تفسیر

زمانی که مراجعه کننده صحبت می‌کند، گاها ما قضاوت می‌کنیم یا برای لحظه‌ای در به ذهنمان خطور می‌کند که این کار را بکند بهتر است. ما به هیچ عنوان حق قضاوت یا راه‌کار دادن به مراجعه کننده را نداریم و تنها با گوش شنوا و پرسیدن سوالات قدرتمند و با تصویرسازی و رول پلی و دیگر ابزارهای کوچینگ باید مراجعه کننده را به آگاهی که مدنظرتان است برسانید. برای رسیدن به آگاهی و هدفش، او را کمک و یاری کنید.

6- همدلی

احساس همدلی نشان می‌دهد که کوچ درک، تفکر و احساس همدلی با مراجعه کننده دارد. این نشان دهنده آن است که کوچ متقابلا درک می‎‌کند یعنی موقعیت ادراکی دوم را در دست می‌گیرد و از آنچه که مراجعه کننده به احتمال زیاد احساس می‌کند صحبت می‌کند. همدلی در تن صدا، حرکات، حالت چهره، میزان صدای متناسب با مراجعه کننده ارائه می‌شود.

گاهی برخی از صحبت‌هایی که با مراجعه کننده می‌کنیم، خیال می‌کنیم که همدلی است اما همدلی نیست. مانند: راهنمایی کردن- شرح دادن – بازجویی کردن – آموزش دادن – تسلی دادن و …..

مزایای داشتن بیزینس کوچ
ادامه مطلب

7- خلاصه سازی

برای اطمینان از اینکه سخنان مراجعه کننده را به درستی شنیده‌ایم، به صورت خلاصه به مراجعه کننده بگوییم که من اینو ازت شنیدم و از او بپرسیم که آیا درست شنیدم؟ اگر تایید کرد، آنگاه ادامه بدهید.

چه بسا بسیار اتفاق می‌افتد که آن‌چه ما از مراجعه کننده شنیده‌ایم وقتی به صورت خلاصه بهش می‌گوییم: “من اینو ازت شنیدم. درسته؟” و او هم می‌گوید نه.

در این‌صورت است که دوباره و دوباره باید موضوعش را بشنویم تا بتوانیم و بفهمیم که حرف‌های او را به طور دقیق فهمیده‌ایم و موضوع آن را درک کرده‌ایم.

مرکز بیزینس کوچینگ کریمی (KBC)، بنیان گذار کوچینگ ملکی در ایران است که دارای تجربه، علم و مهارت‌های لازم برای کوچینگ، تا رسیدن شما به هدف و شرایط مطلوب در کنار شما می‌باشد.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط