بیزینس کوچ چیست و چه وظایفی دارد؟

بیزینس کوچ کیست و چه وظایفی دارد؟

اداره کسب و کار کمی مشکل است و احتمال دارد صاحبان کار در چنین شرایطی، احساس تنهایی کنند. زمانی که مشغول به اداره یک بیزینس هستید، باید در مواقع حساس تصمیمات مهمی بگیرید و احتمال اشتباه کردن در این لحظات وجود دارد. در بیشتر موارد درخواست مشاوره و حمایت از کارمندان نیز نامناسب است و آن ها نمی توانند به درستی شما را راهنمایی کنند.

یک مربی با تجربه و آگاه، با ارزش ترین منبع موجود برای صاحبان کسب و کار است. شما می توانید تصمیم ها و اطلاعات شخصی کسب و کار خود را با یک بیزینس کوچ در میان بگذارید تا او بتواند شما را راهنمایی کند. با این حال، هنوز هم برخی از صاحبان کسب و کار نمی دانند بیزینس کوچ کیست و چه وظایفی دارد. در این مطلب از سایت بیزینس کوچینگ کریمی با ما همراه شوید تا اطلاعات کاملی در این باره به شما ارائه دهیم.

مربی کسب و کار یا بیزینس کوچ کیست؟

مربی کسب و کار یا بیزینس کوچ، فردی ماهر و واجد شرایط است که پیشینه و تجربه کافی در خصوص موضوعات مرتبط با کسب و کار شما را دارا است. این فرد این توانایی را دارد که به مالک یا مدیر در راه اندازی، رشد و توسعه کسب و کار کمک کند و بر کارهای مدیر، نظارت داشته باشد.

علاوه بر این ها، مدیر کسب و کار می تواند در تصمیم گیری های مهم از بیزینس کوچ راهنمایی بگیرد. هدف اصلی این فرد، کمک به شفاف سازی اهداف شرکت، توسعه مهارت های لازم و به دست آوردن منابع مناسب برای اداره یک شرکت موفق است. به عبارت دیگر بیزینس کوچ ها، کارآفرینان و مدیران خبره هستند که می دانند چگونه باید رشد سریعی به کسب و کارهای موفق بدهند.

استخدام یک مربی کسب و کار مانند داشتن یک شریک بسیار با تجربه در کنار خود است. آن ها توصیه های شخصی و مهمی را ارائه دهند و این توصیه ها می توانند به شما کمک کنند تا اگر در زمان اداره یک تجارت با مسیرهای ناهموار مواجه شدید، بتوانید آن را مدیریت کرده و به مسیر خود ادامه دهید. توصیه های شخصی شامل موارد مختلفی مانند تعریف اهداف، ایجاد استراتژی هایی برای رشد یا طراحی برنامه ای برای احیای یک ایده در حال مبارزه می شود.

در نهایت برای تعریف بیزینس کوچ کیست، باید بگوییم که یک مربی کسب و کار است که به طور مکرر با مشتریان خود ملاقات می کند. این ارتباطات می تواند تلفنی یا حضوری باشد تا صاحب کسب و کار و بیزینس کوچ بتوانند در مورد حال و آینده شرکت و همچنین مسائل جاری شرکت، با هم صحبت کنند. این مورد کمک می کند تا شما بتوانید کسب و کار خود را در مسیر استقرار نگه دارید و به طور مستمر و مداوم، برای دستیابی به اهداف و چشم اندازهای مهم رو به جلو حرکت کنید.

تحت کنترل بیزینس کوچ

موارد تحت کنترل بیزینس کوچ

خوب است برای این که بهتر بدانید بیزینس کوچ کیست؟ با موارد تحت کنترل او آشنا بشوید. مربی کسب و کار می تواند در زمینه های زیر به شما کمک کند:

برنامه ریزی عمومی

یک بیزینس کوچ با مدیر یا مالک یک کسب و کار، در زمینه توسعه و تثبیت برنامه ریزی استراتژیک، بازاریابی و تبلیغ، مدیریت مالی و همچنین مسائل شخصی و عمومی اداری همکاری می کند. به طور کلی این برنامه ریزی عمومی به کسب و کار شما کمک می کند تا به کمک منابع موجود و بهینه کردن تلاش ها به هدف برسید.

برای مثال مربی کسب و کار به هنگام مدیریت مالی، با توجه به استراتژی تبلیغاتی که تعیین شده است، بودجه مناسبی را تعیین می کند. البته تعیین بودجه مناسب، خود نیازمند این است که از قبل برای بودجه برنامه ریزی درستی انجام شده باشد. همچنین نیاز است که جریان نقدینگی به صورت همیشگی کنترل بشود و عملکرد آن را تحلیل کرد. برای این که همه این ها شدنی باشد، مربی کسب و کار باید به شما کمک کند.

بازاریابی و برنامه ریزی تبلیغاتی

بدون شک بازاریابی و برنامه ریزی تبلیغاتی کار چندان آسانی نیست و برای تمام کسب و کارها اهمیت بسیار زیادی دارد. یک مربی کسب و کار، تخصصی بالایی در بازاریابی داشته و به شرکت شما کمک می کند تا برنامه های تبلیغاتی، روابط عمومی و اقدامات مربوط به تبلیغات شرکت را ایجاد و اجرا کنید.

در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم که برای تبلیغات نیاز به تعیین بودجه است. اگر بیزینس کوچ به درستی بودجه را برنامه ریزی کرده باشد، کسب و کار شما نیز بودجه ای برای اجرای کمپین تبلیغاتی دارد. البته مربی کسب و کار در کنار تعیین بودجه، بر نحوه استفاده از این بودجه نیز نظارت دارد تا به درستی این بودجه خرج بشود.

در رابطه با تبلیغات، بیزینس کوچ با توجه به بازار هدف شما است که استراتژی تبلیغاتی را توسعه می دهد. با توجه به عوامل مختلف برای تبلیغات برنامه ریزی می کند و به اجرای آن کمک می کند و بر آن نظارت دارد. با درست انجام شدن این تبلیغات، شما به اهداف تبلیغاتی خود خواهید رسید. این اهداف می تواند شامل افزایش فروش و برندینگ کسب و کار شما باشد.

برنامه ریزی مالی

برنامه ریزی در تعریف “بیزینس کوچ کیست” وجود ندارد و معمولا مربی کسب  کار، مشاوره مالیاتی شرکت نیست. با این حال، مربی کسب و کار در درک زمینه های مختلف و حیاتی مانند مدیریت صورت های مالی، جریان نقدی، برنامه های پاداش کارکنان و استراتژی های قیمت گذاری، به شرکت شما کمک می کند؛ چرا که آن ها در این موارد نیز تخصص و اطلاعات ویژه ای دارند.

عدم توجه به صورت های مالی مساوی با شکست یک کسب و کار است. شما می توانید به کارکنان خود پاداش بدهید. این پاداش دادن به حفظ کارکنان کمک می کند و انگیزه آن ها را افزایش می دهد. اما گاهی اوقات همین پاداش دادن به کارکنان ممکن است ضرر بیشتری به کسب و کار شما بزند. برای تشخیص این که چه زمانی برای پاداش دادن به کارکنان بهتر است، باید از کمک های بیزینس کوچ استفاده کنید.

تحلیل کسب و کار چیست؟ | آشنایی با وظایف تحلیل گر کسب و کار
ادامه مطلب

به یک بیزینس کوچ نیاز دارید؟

چرا به یک بیزینس کوچ نیاز دارید؟

پس از شناخت این که بیزینس کوچ کیست، نوبت آن رسیده است که دلیل نیاز به کوچ را تشخیص بدهید. دلایل زیادی وجود دارند که ثابت می کنند صاحبان کسب و کار باید به دنبال راهنمایی تخصصی یک بیزینس کوچ باشند. به همین دلیل توصیه می شود که حتما به دنبال فردی باشید که حرفه ای و موفق بوده و علاقه زیادی داشته باشد تا کسب و کار شما را ارتقا دهد و به سطح بعدی برساند. در ادامه مواردی را نام می بریم که یک مربی کسب و کار می تواند در صورت بروز هر کدام از آن ها، به شما کمک کند:

کسب و کار شما سود قابل توجهی ندارد

بدون شک اصلی ترین دلیل تاسیس یک شرکت این است که مدیر و کارمندان آن، به سوددهی برسند. در صورتی که کسب و کار شما به اندازه کافی سود ندارد، باید به دنبال این باشید که بدانید بهترین بیزینس کوچ کیست و از او برای حل این مشکل کمک بگیرید. یک مربی کسب و کار می تواند روش های موثری را به شما آموزش دهد تا بتوانید کسب و کار و سوددهی شما را به سمت شرایط سالم تر و بهتر، سوق دهید.

حوزه های کاری که با بیزینس کوچ در مورد آن ها صحبت می کنید و مشاوره می گیرید، برای بیش از یک بخش تجاری است. به عبارت دیگر، شما باید این مشاوره ها را برای کل صنعت تجاریتان اعمال کنید. این بدان معنا است که شما تمامی اصول موفقیت را یاد خواهید گرفت که این اصول مربوط به هر نوع کسب و کاری می شوند.

زمانی که شما از کمپین های تبلیغاتی خود نتیجه ای دریافت نمی کنید

شما می توانید یک یا چندین محصول ایده آل و با کیفیت داشته باشید، اما به توجه به تبلیغات و استراتژی های ضعیف کار، میزان سوددهی شما بالا نرفته است. عدم جوابگویی از تبلیغات بدان معنی نیست که باید به سرعت تسلیم وضعیت موجود شوید؛ بلکه باید یک مربی کسب و کار مجرب و خبره را استخدام کنید تا روش های صحیح تبلیغات را به شما آموزش دهد.

مربی کسب و کار به شما کمک می کند و آموزش می دهد تا بدانید که چگونه باید محصول یا خدمات خود را به بهترین نحو ممکن به بازار ارائه دهید؛ همچنین چگونه می توانید بخش مهم و مناسب بازار را با موفقیت مورد هدف قرار دهید.

در صورتی که مطمئن نیستید که باید برای رشد کسب و کار خود، چه کاری را انجام دهید

شما به یک مشاوره کسب و کار نیاز دارید تا باعث شود در قبال عملیاتی که انجام می دهید، پاسخگو بوده و همچنین روی کارهایی که برای رشد کسب و کار انجام می دهید، تمرکز کافی داشته باشید. یک بیزینس کوچ موفق و با تجربه شما را در هر مرحله راهنمایی می کند، سپس به شما کمک خواهد کرد تا آنچه را که تاکنون آموخته اید، در عمل پیاده کنید.

اگر از گرفتن یا ترک فرصت ها می ترسید

به یک فرد باهوش و هوشیار نیاز دارید تا شما را در مسیر درست هدایت کند و شما را در روند پیشرفت اداره کسب و کارتان، راهنمایی کند. یک مربی با تجربه، شما را در مسیر درست قرار می دهد و این اطلاعات را در اختیارتان می گذارد که وقتی بهترین فرصت های تجاری در مسیر شما قرار می گیرد، دقیقا باید چه کاری را انجام دهید. از همین رو می توان گفته که یک بیزینس کوچ، یک مشاور یا راهنما است که تاثیر زیادی روی موفقیت بیشتر کسب و کار شما می گذارد.

شما نمی دانید که آیا افراد مناسبی را در شرکت خود دارید یا چه کسانی را باید انتخاب کنید

به کمک مربی کسب و کار قادر خواهید بود که افراد مناسب را برای سازمان یا شرکت خود استخدام کنید.  زمانی که شما یک کسب و کار کوچک و جدید را راه اندازی می کنید، بدون شک هدفتان از توسعه آن به یک شرکت بزرگ تر و بهتر خواهد بود؛ به همین دلیل شما با یک تیم متخصص در بخش های مختلف شرکت نیاز دارید. با آموزش های صحیح، بینش ارزشمندی در انتخاب افراد مناسب به دست خواهید آورد. در ادامه برای شناخت بهتر این که بیزینس کوچ کیست باید ویژگی های یک کوچ خوب را بشناسید.

های یک بیزینس کوچ خوب

ویژگی های یک بیزینس کوچ خوب

اکنون که فهمیدید بیزینس کوچ کیست، بهتر است بدانید که یک مربی کسب و کار خوب چه ویژگی هایی دارد. باید بدانید که تمامی مربیان کسب و کار، با تجربه نیستند و نمی توانند اطلاعات با کیفیتی به شما بدهند. پس زمان استخدام آن ها، باید موارد و ویژگی های زیر را در نظر بگیرید:

تجربه و دانش

اولین ویژگی یک بیزینس کوچ خوب، داشتن تجربه و دانش است. خوب است که به سراغ بیزینس کوچی بروید که در حوزه کسب و کار شما فعالیت تخصصی دارد. چرا که این گونه بیشتر با بازاریابی، مدیریت مالی و استراتژی های موجود در حوزه کسب و کار شما آشنا است. البته این طور نیست که نتوان از مربی های کسب و کارهای دیگری استفاده کرد. خیلی از این استراتژی ها در کسب و کارهای مختلف شبیه به هم است و مربی های کسب و کار می توانند از تجربه ای که دارند در کسب و کارهای مختلف استفاده کنند.

مهارت ارتباطی خوب

دومین ویژگی یک بیزینس کوچ خوب، داشتن مهارت ارتباطی است. فرض کنید با دانش و تجربه ترین مربی کسب و کار را در حوزه کسب و کار خود پیدا کرده اید. زمانی که نتوانید در موارد مختلف با او ارتباط خوبی برقرار کنید، نمی توانید هم از دانش و تجربه او استفاده کنید. هر چه این ارتباط بهتر شکل بگیرد؛ بهتر و واضح تر می توانید ایده ها و استراتژی ها را درک کنید.

ایجاد ارتباط خوب به مرور باعث می شود که بین شما و بیزینس کوچ یک حس اعتماد شکل بگیرد. این گونه شما به راحتی می پذیرید که او نسبت به حل مشکلات کسب و کار شما تعهد دارد. به همین علت راحت تر راه حل ها و نکاتی که ارائه می دهد را اجرا می کنید.

رشته بیزینس کوچینگ وجود دارد؟ لیست دانشگاه هایی با رشته بیزینس کوچینگ
ادامه مطلب

توانایی یادگیری

مورد بعدی که باید در یک مربی کسب و کار خوب مشاهده کنید، توانایی در یادگیری است. همان طور که گفتیم ممکن است فردی در حوزه کسب و کار شما تجربه خاصی نداشته باشد. و ما هم به این موضوع اشاره نکردیم که این فرد را انتخاب نکنید. چرا که یک مربی کسب و کار خوب، توانایی در یادگیری را دارد. یعنی می تواند با شرایط موجود در حوزه کسب و کار شما خود را وفق بدهد. البته توانایی در یادگیری تنها این مورد نیست. علم بیزینس کوچینگ علمی است که همیشه در حال رشد است. یک مربی کسب و کار خوب، همیشه به تغییراتی که در بازار و این علم رخ می دهد، توجه ویژه ای دارد. با انتخاب این مربی کسب و کار، مطمئن خواهید بود از روند پیشرفت این بازار جا نخواهید ماند.

asian man leadership presentation meeting planning feedback training marketing teamwork advertising agency startup manager strategy collaboration coaching employees company 590464 95461 1

توانایی شناسایی مشکلات

ویژگی بعدی، شناسایی مشکلات یک کسب و کار و حل آن ها است. گاهی اوقات مسائل یک کسب و کار بسیار واضح است؛ و شما قادر به یافتن راه حل نیستید. در این مواقع باید از بیزینس کوچ استفاده کنید. اما مشکل اصلی این جا است که تا زمانی مشکلی رخ ندهد، از بیزینس کوچ استفاه نمی کنید. توصیه ما این است که از همان ابتدا با یک مربی کسب و کار فعالیت کنید. دلیل اصلی این توصیه، به خاطر ندیدن بسیاری از مشکلات توسط شما است. یک مربی خوب کسی است که مشکلات را شناسایی کند؛ مخصوصا مشکلاتی که از چشم شما پنهان مانده است. همچنین نیاز است که راه حلی باید برای این مشکلات ارائه بدهد. هر چه این راه حل عملی و خلاقانه تر باشد، نشان دهنده آن است که مربی خوبی را استخدام کرده اید.

تعهد و اخلاق حرفه ای

حمایت از آرزوها و نیازهای شرکت شما توسط یک مربی کسب و کار خوب انجام می شود. منظور از حمایت، داشتن تعهد و اخلاق حرفه ای نسبت به هدف کسب و کار شما است. برای این که تعهد را نشان بدهد نیاز است که هدف شما برای او در اولویت باشد و همین طور هم با شما صادقانه رفتار کند تا شفافیت بین شما بماند.

اعتماد به نفس

همیشه این طور نیست که بیزینس کوچ سعی کند تا تنها برای شما مشکلات را شناسایی کند و راه حل های عملی به شما ارائه بدهد. در برخی مواقع نیاز است شما را به پذیرش تمام چالش های در تجارت و غلبه به تمامی آن ها تشویق کند. تشویق کردن به این معنی است که مربی کسب و کار به شما انگیزه می دهد تا اعتماد به نفس کافی پیدا کنید. با داشتن اعتماد به نفس است که می توانید این راه حل های ارائه شده را اجرا کنید.

با انگیزه

باید فردی با انگیزه باشد و با راهنمایی های موثر و تشویقات، این انگیزه را به شما نیز منتقل کند. همان طور که او باید به شما انگیزه بدهد، خود او نیز باید انگیزه کافی داشته باشد. این موارد تنها بخشی از ویژگی های یک بیزینس کوچ خوب است. در نهایت این شما هستید که باید مربی  کسب و کار خود را انتخاب کنید. توصیه ما این است که در هنگام انتخاب به این مورد یعنی داشتن انگیزه توجه کنید. و این مورد، اولویت انتخاب شما باشد.

attractive businesswoman holding meeting 1098 17754 1

فعالیت در دنیای بیزینس کوچ چه مزایایی دارد؟

با شرکت در دوره های مختلف، داشتن تجربه و کسب علم در زمینه بیزینس کوچ، خودتان هم می توانید در این زمینه اقدام کنید. فعالیت در این دنیا مزایایی به همراه دارد که در ادامه به این مزایا اشاره کرده ایم:

سرمایه اندک

شما به راحتی می توانید فعالیت تان را در دنیای بیزینس کوچ با سرمایه بسیار کمی شروع کنید. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای موجود، فعالیت شما می تواند حتی با داشتن یک وب سایت ساده یا صفحه ای در اینستاگرام آغاز شود. توجه کنید که در ابتدا فعالیت در این حوزه، درآمدتان بسیار کم و محدود خواهد بود. اما نگران نباشید و ناامید نشوید چرا که با گسترش و پیشرفت کسب و کارتان به عنوان یک مربی کسب و کار هم درآمدتان بیشتر می شود و هم با داشتن تجربه های موفق و جدید در این زمینه مشتری بیشتری جذب خواهید کرد.

موانع محدود و کم

فعالیت در این حوزه موانع و محدودیت های زیادی ندارد و در واقع اگر می خواهید به عنوان یک مربی کسب و کار به فعالیت خود ادامه دهید، تنها به مهارت آموزش به دیگران و انتقال تجربیات احتیاج دارید. البته خوب است که تمایل به دریافت گواهینامه و مدارک مختلف در زمینه بیزنس کوچینگ داشته باشید؛ اما باید توجه کنید که این مورد برای افرادی که تازه به این عرصه ورود کرده اند الزامی نخواهد بود. جالب است بدانید برخی از بیزینس کوچ های موفق و مطرح در زمینه بین المللی هیچ عنوان تحصیلات رسمی و گواهینامه در این زمینه ندارند و تنها بر اساس تجربه ای که کسب کرده اند فعالیت دارند. با این حال خوب است بدانید که شرکت در دوره ها روندتان به موفقیت را سریع تر می کند.

فرصت کاری زیاد

افرادی که در این عرصه پا می گذارند در ابتدا تصورشان این است که تمرکز اصلی در بیزینس کوچ، کمک به گروه های خصوصی یا به صورت کوچ فردی خواهد بود؛ اما نکته مهم اینجا است که این راه، تنها روش کسب درآمد از طریق بیزنس کوچینگ نیست. در این حوزه زمینه های درآمدزایی متنوع و گوناگونی  وجود دارد که شما می توانید با کمک آن ها منبع درآمد بیشتری برای خود داشته و محدود به یک منبع نباشید. برای نمونه یک مربی کسب و کار می تواند از طریق نوشتن کتاب و سخنرانی های خود درآمد کسب کند. همچنین این شیوه ها باعث می شود که بیشتر شناخته بشوید و با محبوبیتی که کسب کرده اید، موقعیت های پیش رویتان بیشتر خواهد شد. خوب است که بدانید شاخه های مختلفی در این حوزه وجود دارد که بیزینس کوچ املاک تنها یکی از این شاخه ها است.

مذاکرات املاک را چه طور مدیریت کنیم؟ نکات تخصصی
ادامه مطلب

به طور کلی شما این فرصت را دارید که علاوه بر این مزایا، فعالیتی را شروع کنید که مورد علاقه تان است. با آغاز فعالیت در حوزه بیزنس کوچ، شما می توانید در شاخه بیزینس کوچ دلخواهتان شروع به فعالیت کنید. اگر می خواهید در شاخه بیزینس کوچ املاک فعالیت داشته باشید؛ ما در بیزینس کوچینگ کریمی با شما همراه هستیم.

business startup strategy goals concept 53876 120909 1

فعالیت در دنیای بیزینس کوچ چه معایبی دارد؟

همان طور که می دانید ورود به هر حوزه ای علاوه بر این که مزایایی دارد، معایبی نیز خواهد داشت. دنیای بیزینس کوچ نیز از این قاعده مستثنی نیست و با ورود به این حوزه باید با این معایب نیز آشنا باشید. دانستن این معایب قبل از شروع به شما کمک بزرگی می کند تا قبل از روبرو شدن با آن ها آمادگی لازم را کسب کنید. در ادامه شما را با این معایب آشنا کرده ایم:

کار انفرادی

همیشه کار تیمی نسبت به کار انفرادی نتیجه بهتری دارد و در کارهای فردی پیشرفت در هر مسیری کند خواهد بود. متاسفانه در ابتدا، وقتی که تصمیم به شروع کار در دنیای بیزنس کوچ می گیرید بیشتر اوقات را به صورت فردی و تکی فعالیت خواهید کرد. احتمالا در ابتدا شما همانند افرادی که کسب و کار بیزنس کوچینگ خود را راه اندازی کرده اند نه رییس و نه همکاری دارید که از راهنمایی هایشان بهره ببرید. همین موضوع باعث شده است تا افراد زیادی در آغاز کار احساس تنهایی و سردرگمی کنند و مسیر را ادامه ندهند. با شرکت در دوره های ما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید و به مسیر خود ادامه بدهید.

نبود درآمد ثابت و قابل پیش بینی

در همین ابتدا بهتر است بدانید به عنوان یک مربی کسب و کار، در آغاز که وارد بازار می شوید درآمد مشخص و ثابتی نخواهید داشت. البته اگر بخواهیم صادقانه بگوییم این موضوع تنها مرتبط به افراد مبتدی و تازه کار نیست و در مورد مربی های کسب و کاری که به صورت حرفه ای فعالیت دارند نیز صدق می کند. این انتظار را داشته باشید که احتمال دارد در برخی از ماه ها حداقل ده مشتری به صورت هم زمان داشته باشید و در ماه های بعدی ممکن است به سختی تنها دو مشتری داشته باشید. برای خیلی ها نداشتن درآمد ثابت بسیار آزاردهنده است؛ پس برای این که بتوانید در این حوزه فعالیت کنید باید به برنامه ریزی درست مالی اهمیت بسیار زیادی بدهید.

بازاریابی برعهده خودتان است

همان طور که از تیتر مشخص است، با توجه به شغلی که دارید خودتان باید بازاریاب شغل تان باشید؛ پس اگر شخصیت خجالتی دارید و توانایی تبلیغ کسب و کار خودتان در شبکه های مجازی را ندارید، یا به سراغ این حوزه نروید یا بر روی این مهارت  بیشتر کار کنید. یک مربی کسب و کار موفق کسی است که بتواند کسب و کار خود را به خوبی به بازار هدف معرفی کند. راهی برای فرار از بازاریابی نیست! حتی اگر دوست داشته باشید در شاخه های دیگر بیزنس کوچینگ فعالیت کنید، چه بخواهید و چه نخواهید بازاریابی بخش جدانشدنی در این حوزه است. دقت کنید که اگر در بازاریابی عملکرد خوبی از خودتان نشان دهید، در زمینه مطرح شدن و پیشرفت کاری شما تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

گرفتن مدرک پرهزینه است

همان طور که گفتیم، برای شروع کار در حوزه بیزنس کوچ به مدرک و یا تحصیلات در این زمینه نیازی ندارید و بسیاری از بیزنس کوچ های موفق در دنیا هم بدون داشتن مدرکی در این زمینه فعالیت می کنند. با این حال این طور نیست که گرفتن مدرک هیچ گونه تاثیری نخواهد داشت؛ باید بدانید که داشتن مدرک در این حوزه تاییدی بر مهارت های شما بوده و باعث می شود تا مشتریان با خیال راحت در حوزه کوچینگ کسب و کارشان به شما اعتماد کنند. اگر به گرفتن مدرک و یا گواهینامه علاقه دارید، باید بدانید که برای تان هزینه در پی خواهد داشت. اگر به شاخه بیزینس کوچ املاک علاقه دارید، می توانید در دوره های ما شرکت کنید و مدرک لازم را کسب کنید. همچنین با شرکت در این دوره ها به دوره دیگری نیاز ندارید و هزینه اضافه ای پرداخت نخواهید کرد.

زمان بر بودن

همان طور که یک نهال یک شبه به درختی تنموند تبدیل نمی شود، این اتفاق برای یک کسب و کار نیز رخ نمی دهند. خوب است بدانید توسعه و رشد هر کسب و کاری با زمان محقق می شود و این قاعده شامل حال فعالیت در حوزه بیزنس کوچ نیز خواهد شد. سرمایه شما نظرات مشتریانتان هستند که باعث می شود تا افراد جدید به کار شما اعتماد کرده و روی کارتان سرمایه گذاری کنند. برای کسب نظرات مشتری نیز باید با مشتری های زیادی فعالیت کنید که به مرور و صبر زیاد این تلاش ها به ثمر برسد.

bRUvlk3NSjy9PZyfRCjCwQ

به هنگام استخدام مربی کسب و کار به چه ویژگی هایی توجه کنیم؟

هر کسب و کاری برای پیشرفت، نیاز به عملی کردن اقدامات مرتبط با بیزینس کوچ است. برای اجرای بیزینس کوچ به مربی کسب و کار باتجربه ای احتیاج خواهید داشت. شرکت ها اهمیت بیزینس کوچینگ را درک کرده اند و به دنبال استخدام مربی کسب و کار هستند. مجموعه شما در صورتی موفق خواهد بود که با مربی خوبی همکاری کند. شاخصه های یک مربی خوب و مناسب عبارتند از:

چالش

معمولا کسب و کارها خیلی سخت مسیر خود را تغییر می دهند. مربی کسب و کار باید شما را به چالش بکشد تا جرئت تغییر مسیر را پیدا کنید. او در این راه به شما کمک یا حتی اجبار می کند تا در حل مسائل به سراغ راه حل های جدیدی بروید و خودتان را به چالش بکشید. دنیای جدید دائما در حال تغییر و تحول است؛ پس راه حلی وجود ندارد که همیشه پاسخگوی مشکلات باشد. در برابر مشکلات جدید، راه حل های جدید ارائه بدهید و ببینید چه نتایجی خواهند داشت.

کارگاه آموزشی املاک چیست؟ چه مواردی در این کارگاه مطرح می شود؟
ادامه مطلب

گیر دادن

وقتی بیزینس کوچ را به عنوان راهکار حل مشکلات خود می پذیرید، در برابر گیر دادن جبهه نگیرید. کسب و کارها با این که به سراغ استخدام مربی کسب و کار می روند؛ اما همزمان این تصور را دارند که همه چیز درست است و تا به الان بهترین تصمیمات را گرفته اند. مربی کسب و کاری خوب است که با دید بیرونی و تحلیل گرایانه ای که دارد به همه چیز گیر بدهد. در برابر گیر دادن ها مقاومت نداشته باشید تا خودتان جلوی پیشرفت تان را نگیرید.

خلاقیت

بسیاری از کسب و کارها به هنگام ارائه محصولات خود ضعیف عمل می کنند و در مقابل تمام انرژی شان در تولید محصولات باکیفیت تر صرف می شود. مجموعه شما باید به بهترین نحو توانایی و ویژگی های مثبت محصولات شما را نشان دهند. البته منظورمان این نیست که ادعای بی مورد داشته باشید؛ بلکه هر آن چه هست را ارائه دهید. مربی کسب و کار تلاش می کند دید شما را در این مورد تغییر بدهد. او سعی دارد دغدغه های شما کمتر بشود تا بدون دغدغه خاصی بتوانید ایده های خلاقانه ای برای تبلیغات محصول و افزایش درآمد ارائه بدهید.

حامی

در بالا گفتیم مجموعه ها تصور می کنند که بهترین مسیر ممکن را انتخاب کرده اند و همه چیز درست است. آن ها به تایید، حمایت و تشویق یک فرد بیرونی احتیاج دارند. در بیزینس کوچ همیشه قرار نیست که مربی کسب و کار به مجموعه و فعالیت های آن گیر بدهد. در کنار گیر دادن ها، مربی باید در مواقع درست ایده های مجموعه شما را تایید کند. تایید و تشویق موجب می شود انگیزه برای بهبود عملکردش بیشتر گردد. مربی با تجربه می داند که بهترین زمان برای تشویق و دادن انگیزه چه زمانی است.

کاشف

یکی از اقدامات مهم در بیزینس کوچ، شناسایی دقیق نقاط ضعف و قوت است. مجموعه ها معمولا به سراغ مربی کسب و کاری می روند که در حوزه کاری خودشان فعالیت دارند و مسیری که مجموعه تازه می خواهد آن را شروع کند، مربی با تجربه آن مسیر را چندین بار طی کرده و با پیچ و خم راه آشناست.

به هنگام استخدام مربی کسب و کار بهتر است به سراغ فردی بروید که تجربه بیشتری در حوزه کاری شما دارد. آن ها سریع تر از سایر مربیان می توانند وضعیت کسب و کار شما را بررسی کنند و نقاط ضعف و قوت شما را تشخیص دهند. البته افراد مجموعه شما هم می توانند عملکرد شما را ارزیابی کنند؛ اما همچنان توصیه ما این است که از تجارب مربی استفاده کنید. دلیل ارزشمندی ارزیابی توسط مربی این است که به عنوان یک شخص بیرونی و قاعدتا باتجربه تر از اعضای مجموعه تان این کار را انجام می دهد.

چگونه بفهمیم کسب و کارمان به بیزینس کوچ نیاز دارد؟

علائمی وجود دارند که نشان دهنده ی نیاز شما به بیزینس کوچ است. این نشانه ها عبارتند از:

  • توانایی تشخیص اهداف ندارید و یا نمی دانید برای رسیدن به اهداف چه کاری انجام بدهید.
  • به جای اهداف و نیازهای اصلی کسب و کارتان بر روی مسائل بی اهمیت و حاشیه ای متمرکز شده اید.
  • زمانی که می دانید توانایی دیدن ابعاد مختلف و نقاط کور کسب و کارتان را ندارید و به فردی نیاز پیدا می کنید که قادر است تمام احتمالات را در نظر بگیرد.
  • بدون داشتن هدفی مشخص، تنها به دنبال فرصت ها هستید که به دنبال شما بیایند ( هر چه پیش آید خوش آید).
  • نسبت به نقاط ضعف خود آگاه نیستید و اقدامی در جهت تقویت نقاط قوت خود انجام نمی دهید.
  • در مقایسه با رقبایتان هیچ ویژگی متمایز کننده ای ندارید تا در حوزه کاری خودتان جزئی از بهترین ها باشید.
  • زمانی که اعضای تیم شما یک رهبر قوی ندارد تا مهارت و انگیزه اعضای تیم را بیشتر کند.
  • سرعت رشد و پیشرفت کسب و کارتان برخلاف توانایی که دارد، بسیار آهسته است و عملا پیشرفت خاصی نداشته اید.
  • به خاطر وضعیت بد کسب و کارتان از شرایط تان راضی نیستید و نمی خواهید با اعضای تیم تان در ارتباط باشید.
  • به دنبال موفقیت و لذت بردن از کارتان هستید؛ اما نمی دانید که از چه روشی استفاده کنید.
  • حتی موقعی که یک تصمیم و هدف واقعی برای کسب و کارتان گرفته اید، هیچ گونه اعتماد به نفس و انگیزه ای برای رسیدن به آن هدف ندارید.
  • زمانی هم هدف و هم انگیزه کافی برای رسیدن به موفقیت دارید؛ اما بدون بیزینس کوچ و تخصص آن نمی دانید که چگونه شروع کنید.
  • دقیقا نمی دانید که کسب و کارتان چه خدماتی انجام می دهد تا مشتری را با کمک یک پیام واضح و نام تجاری جذاب به سمت خودتان جلب کنید.
  • در برابر چالش ها و مشکلات کسب و کار، توانایی نه شنیدن و شکست خوردن را ندارید و انرژی کافی را برای ادامه دادن از دست داده اید.
  • کسب و کارتان هیچ درآمد ثابتی ندارد و به همین دلیل برای خودتان و اعضای تیم یک فضای ناامن و پر استرس کاری ایجاد کرده است.
  • سرعت پایین در روند پیشرفت کسب و کارتان سبب شده که توانایی های مدیریتی خود را زیر سوال ببرید و اعتماد به نفس خود را از دست بدهید.
  • با بازاریابی آشنا نیستید و به همین دلیل راندمان کاری تان کاهش یافته و فروش خوبی ندارید.
  • نمی توانید بین زندگی و کارتان تعادلی پیدا کنید و به دنبال آرامش و متعادل شدن وضعیت موجود هستید.

جمع بندی

تفاوتی ندارد که چه کسی هستید، چقدر خوب کار می کنید یا به چه سطحی رسیده اید، یک بیزینس کوچ خوب می تواند شما را به مراحل بعدی و موفق تری برساند. در بخش های قبلی به شما گفتیم که بیزینس کوچ کیست و چه وظایفی دارد. یک مربی کسب و کار به شما آموزش می دهد که چگونه موفق شوید و تمام مشکلات شرکت تان را مدیریت کنید. شما علاوه بر مقالات سایت، می توانید ویدئوهای ما را مشاهده کنید و بیشتر با این حوزه آشنا بشوید.

منبع1         منبع2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط