تحلیل کسب و کار چیست؟ | آشنایی با وظایف تحلیل گر کسب و کار

42

ما در این مقاله از سایت مرکز بیزینس کوچینگ کریمی قصد داریم شما را به طور کامل با موضوع تحلیل کسب و کار آشنا و بررسی کنیم که یک صاحب کسب و کار چگونه با کمک تحلیل شرایط موجود می تواند کسب و کار خودش را از وضعیت بدی که دارد، نجات دهد؟

فراموش نکنید که همیشه عده بسیار زیادی از صاحبان کسب و کار ها بر این باور بودند که هرگز شکست نخواهند خورد؛ اما بسیاری از آن ها اشتباه می کردند و همین تصور اشتباه باعث شد تا کسب و کارشان را از دست بدهند. به همین دلیل اگر علاقه دارید کسب و کاری موفق داشته باشید و بدانید چگونه می توان خودتان کسب و کارتان را تحلیل کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در بخش ابتدایی مقاله باید به این سوال پاسخ می دهیم که منظورمان از تحلیل کسب و کار چیست و زمانی که تاکید داریم که یک کسب و کار دائما باید تحلیل شود به چه چیزی اشاره داریم؟

منظور از تحلیل کسب و کار چیست؟

ما در مقالات مختلف این وب سایت به اهمیت بیزینس کوچینگ تاکید کرده ایم. اگر در سال های گذشته از یک مربی کسب و کار می پرسیدید که برای این که در زمینه کسب و کار به موفقیت برسیم باید چه کاری انجام دهیم؟ به احتمال زیاد به شما می گفتند که باید هر چه سریع تر کسب و کارتان را شروع کنید.

در چند سال اخیر همه چیز تغییر کرده و اگر امروز همان سوال را بپرسید، در پاسخ به شما می گویند قبل از راه اندازی کسب و کارتان، به فکر تحلیل کسب و کار خود باشید. علت این طرز فکر به این خاطر است که بازار کسب و کار دچار تغییر و تحولات زیادی شده و همه نیز بر این باور هستند که این تغییرات بیش از پیش رخ خواهد داد. به همین دلیل همه نیاز دارند که با کمک تحلیل کسب و کار، بهترین تصمیم ها را بگیرند.

مراحل راه اندازی بنگاه املاک (چک لیست راه اندازی املاکی)
ادامه مطلب

تحلیل کسب و کار یکی از مهمترین موضوعات در بخش مدیریت کسب و کارها است و بدون آن نمی توان کسب و کاری را راه اندازی کرد و امیدوار بود که آن کسب و کار به موفقیت برسد! در حال حاضر دنیای کسب و کارها در لحظه تغییر می کند و شما به عنوان صاحب کسب و کارتان باید تحلیل کسب و کار خود را جدی بگیرید. تنها با کمک تحلیل متوجه خواهید شد که قدم بعدی تان چیست  و با برداشتن این قدم که چه تاثیری بر روی وضعیت کسب و کار شما خواهد گذاشت؟

به طور کلی منظور ما از تحلیل کسب و کار، مجموعه ای از فعالیت و تکنیک هایی است که سبب می شود شما به عنوان صاحبان کسب و کار متوجه نیازهای کسب و کار خود شوید و راه حل های مناسبی را با توجه به این مشکلات پیدا کنید. با کمک تحلیل یک سازمان می توانید همزمان در مسیر رسیدن به اهداف خود، شرایط موجود را بررسی کنید تا به موقعیت های مختلف پاسخ مناسبی بدهید.

در حال حاضر تمامی شرکت های بزرگ دنیا یکی از مهمترین بخش های شرکت خود را به بخش تحلیل کسب و کار اختصاص داده اند. این توجه ویژه به خاطر مزایا و فواید زیاد آن است، به طوری که می تواند حتی یک شرکت را از شکست نجات دهد. در ادامه به سراغ بررسی مزایای تحلیل خواهیم رفت.

تحلیل کسب و کار

تحلیل کسب و کار چه مزایایی دارد؟

کسب و کارها با شرایط اضطراری و اختلالات مختلفی روبرو می شوند؛ مانند از دست دادن تامین کنندگان، مناقشات و ستیزه های کاری، حملات سایبری، فجایع طبیعی و… . هدف اصلی این که همه ی کسب و کارها به تحلیل و ارزیابی نیاز دارند، به این خاطر است که این بخش جهت به حداقل رساندن ریسک ها و خطرات کسب و کارها انجام می شود.

فایل یابی املاک (آموزش تخصصی و حرفه ای فایل یابی املاک)
ادامه مطلب

در گذشته که تنها به یک بعد از کسب و کار توجه می شده؛ برای مثال کسب و کار را تنها از زاویه عوامل داخلی بررسی می کردند و به راه حل های فناوری اطلاعات توجه ای نداشتند. اما امروزه اوضاع با گذشته فرق کرده و کسب و کارها باید به تمامی زوایا، نگاه جدیدی داشته باشند. در زیر به مواردی اشاره کرده ایم که نشان دهنده اهمیت و مزایای تحلیل کسب و کار است:

شناخت ساختار اصلی سازمان

یکی از اصلی ترین مزایای تحلیل کسب و کار این است که سبب می شود تا به درستی ساختار کسب و کارتان را بشناسید. به کمک تحلیل می آموزید شرکتی که در حال حاضر در آن فعالیت دارید، بر چه اساسی ساخته شده. فهمیدن ساختار اصلی سازمان کمک می کند تا بتوانید به درستی و متناسب با این ساختار برنامه ریزی های آینده کسب و کارتان را انجام بدهید. ندانستن ساختار اصلی سازمان عامل اصلی شکست هر کسب و کاری خواهد بود؛ چرا که پایه و اساس فعالیت شما بر اساس همین ساختار تشکیل خواهد شد.

تحلیل کسب و کار

شناسایی مشکلات فعلی کسب و کار

طبیعی است که یکی از متداول ترین اهداف تحلیل کسب و کار این است که شما به عنوان صاحب کسب و کارتان بتوانید به درستی تشخیص دهید که با چه چالش ها و مشکلاتی روبرو هستید. این موضوع به این دلیل اهمیت بسیار زیادی دارد که تا زمانی که ندانید چه مشکلی دارید، نمی توانید آن را حل کنید! بسیاری از کسب و کار ها چون نمی دانند چه مشکلی دارند و با چه چالش هایی قرار است مواجه شوند، تصور غلطی دارند که کسب و کارشان در حال پیشرفت است. آن ها زمانی متوجه خواهند شد که کسب و کارشان شکست خورده که بسیار برای جبران دیر شده و حتی با صرف هزینه بسیار زیاد هم نمی توانند جلوی شکست را بگیرند. درک مسئله به حل نیمی از مسئله کمک می کند. به وسیله تحلیل ابتدا خود مسئله شناسایی می شود و در ادامه توسط همین تحلیل و ارزیابی است که درک خواهد شد.

قیمت گذاری ملک (بهترین استراتژی قیمت گذاری ملک چیست؟)
ادامه مطلب

یافتن پتانسیل های سازمان

در بیزینس کوچینگ بارها تاکید کرده ایم که باید بر نقاط قوت توجه کرد. با این حال گاهی اوقات حتی با دانستن این موضوع، کسب و کار ها از پتانسیل ها و نقاط قوت خود چشم بر می دارند و به اشتباه بر روی موضوعات دیگری، به خصوص جنبه های منفی متمرکز می شوند. در صورتی که باید به نقاط قوت توجه ویژه ای داشت تا به وسیله آن ها بتوان برای رشد کسب رو کار استفاده کرد. شما به کمک تحلیل کسب و کار قادرید که این پتانسیل های سازمان تان را شناسایی کنید. وقتی ندانید پتانسیل تان چیست، چگونه می خواهید بر اساس ساختار اصلی کسب و کارتان فعالیت داشته باشید؟

پیشبینی تغییرات

چگونه بسیاری از کسب و کارهای موجود در بازار پس از مدتی تغییر می کنند؟ آن ها ادغام می شوند، گسترش پیدا می کنند و یا حوزه کاری خود را تغییر می دهند. آیا چنین تغییرات بزرگی که این شرکت های عظیم داشته اند، حاصل یک گفتگو کوتاه میان اعضای هیئت مدیره آن شرکت بوده است؟ یقینا خیر! این شرکت ها برای این تصمیم بسیار مهم، بیش از یک جلسه کوتاه زمان گذاشته اند.

تحلیل کسب و کار باعث می شود تا افق های پیش روی شرکت و سازمان ها تعیین شود. بسیاری از شرکت ها برای ایجاد تغییرات در شرکت و سازمان خود از تحلیل کسب و کار استفاده می کنند. شرکت های بزرگ برای ایجاد تغییرات، چندین سال موقعیت های مختلف صرف بررسی و تحلیل خواهند کرد تا در نهایت تصمیم به تغییر بگیرند. در این مقاله هم بارها تاکید داشته ایم که بازار دائما در حال تغییر است؛ با داشتن قدرت پیشبینی قادر خواهید بود در این بازار بهترین عملکرد را داشته باشید.

برندسازی در املاک (چگونه در حوزه املاک برند بسازیم؟)
ادامه مطلب

ارائه آمارهای دقیق

تصور کنید که شما سهام دار  شرکتی هستید اما نمی دانید وضعیت ارزش سهام شما با شرایط موجود چه قدر خواهد شد؟ یا این که صاحب یکی از شرکت ها هستید و می خواهید اثبات کنید که ارزش سهام شما رو به افزایش است. در این حالت بهترین کار استفاده از تحلیل کسب و کار است. تحلیل کسب و کار آمار دقیقی را به شما در این زمینه ارائه می کند. بسیاری از تصمیم های افراد و سرمایه گذاران بر اساس همین آمارهای دقیق انجام می شود. کسی سرمایه خود را برای کسب و کاری ناشناسی که هیچ آماری از خود ارائه نداده، هدر نمی دهد!

تخصیص منابع سازمان

یکی دیگر از مهمترین مزایای تحلیل کسب و کار این است که شما متوجه خواهید شد که بخش های مختلف سازمان شما به چه مقدار منابعی نیاز دارند؟ شاید شما در حال حاضر در بخش تخصیص منابع اشتباه عمل کرده اید و منابع را در بخش هایی که به آن ها نیاز چندانی نیست اختصاص داده اید. این گونه کسب و کار شما به جای سوددهی، دچار ضرردهی می شود. هر کدام از بخش های سازمان باید با توجه به اهمیتی که دارند، به آن ها منابعی اختصاص داد و مشخص شدن این منابع به تحلیل شما وابسته است.

منبع

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط