فرق منتور با بیزینس کوچ چیست؟ بررسی تفاوت ها و شباهت ها

فرق منتور با بیزینس کوچ چیست؟ بررسی تفاوت ها و شباهت ها

نقش یک مربی کاربلد در توسعه فردی انسان و بهبود کسب و کار را هرگز نباید نادیده گرفت. امروزه کسب و کارهای فراوانی برای موفقیت به چنین اشخاصی نیاز دارند تا برنامه هایی را برای آن ها رو کرده و خلاقیت را چاشنی طرح هایشان کنند.

شاید چنین فکر کنید که صرفا در ابتدای مسیر به این مربی نیاز است. این در صورتی است که هر چه فرد در کار خود پیشرفت بیشتری داشته باشد، نیازش هم به استخدام این افراد بیشتر می شود. در میان اصطلاحات رایج این حوزه می توان منتورینگ و کوچینگ را نام برد؛ اصطلاحاتی که شاید عده زیادی آن ها را با هم اشتباه بگیرند. حقیقتا فرق منتور با بیزینس کوچ در کسب و کارها حس می شود و در این مطلب از سایت بیزینس کوچینگ کریمی به شرح ویژگی های هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

منتور چه کسی است؟

صحبت در مورد فرق منتور با بیزینس کوچ را با این شروع می کنیم که اصلا منتور کیست. منتور ب شخصی گفته می شود که وظیفه اصلی آن توسعه فردی است. چنین شخصی باید مهارت ها و تجربیات خود را به صورت کامل در اختیار دیگران قرار دهد تا آن ها نیز استفاده لازم را ببرند.

این فرد باید در زمینه ای مانند یک شغل و مهارت، تجربه کافی را داشته باشد تا آن ها را به کسانی که در همان زمینه اطلاعات کافی ندارند، منتقل کند. منتور در واقع نقش یک رهبر را ایفا می کند که باید تجربیات خود را با فرد دیگری سهیم شود. کوچ اما مفهوم دیگری دارد و در بخش بعدی فرق منتور با بیزینس کوچ را متوجه خواهید شد.

پادکست بیزینس کوچینگ
ادامه مطلب

کوچ چه کسی است؟

در ادامه فرق منتور با بیزینس کوچ نوبت به معرفی کوچ رسیده است. بیزینس کوچ رابطه ای متمرکز بر توسعه است و به فردی گفته می شود که تخصص و مهارت لازم را در فضایی آکادمیک، ساختارمند و معتبر در اختیار دارد. این فرد با استفاده از تکنیک ها و ابزارهای لازم، افراد دیگری را در طی یک کسب و کار به موفقیت می رساند. رسیدن به اهداف والاتر همیشه آسان نیست و این از وظایف مهم بیزینس کوچ به شمار می رود. از روی نام این شغل نیز می توان تا حد زیادی به وظایفش پی برد.

بیزینس کوچ موفق باید حمایت خود را در رسیدن به هدف از سوی یک کسب و کار اعلام کند و در این مسیر تلاش فراوانی داشته باشد. این فرد براساس نقاط قوتی که صاحب برند یا اعضای دیگر دارند، متوجه شده و آن ها را بهبود می بخشد. ضمن این که نقاط ضعف باید توسط وی پوشیده شود و این گونه است که یک کسب و کار می تواند موفقیت های فراوانی را تجربه کند.

مهم ترین فرق منتور با بیزینس کوچ

شاید هنوز هم بر این باور باشید که فرق منتور با بیزینس کوچ آن چنان نیست. این در حالی است که بسیاری از مشخصه های آن ها با هم فرق دارد. کوچ ها معمولا برای کمک کردن به دیگران در یک کسب و کار به کسب آموزش های زیاد در طی زندگی خود پرداخته اند و اکنون نوبت به این رسیده که برای دستیابی به اهداف به برندها یاری برسانند.

فروش املاک در اینستاگرام (چه طور در اینستاگرام املاک بفروشیم؟)
ادامه مطلب

این در حالی است که منتورها آموزش رسمی و جدی در زمینه منتورینگ نداشته اند. کار اصلی آن ها در واقع انتقال برخی مهارت های خاص برای کسب موفقیت های بیشتر است. در ادامه چند فرق منتور با بیزینس کوچ را ملاحظه خواهید کرد:

  • منتورینگ معمولا روی یک فرد خاص تمرکز دارد. این یعنی چنین فردی در پی آن است که آموزه ها و تجربیات خود را بیشتر در اختیار یک فرد قرار دهد. این در حالی است که بیزینس کوچ شاید به یک کسب و کار شامل چندین نفر آموزش دهد و برای حل مشکلی خاص اقدام نماید. منتور یک راهنمای قابل اعتماد است؛ البته در صورتی که از فردی با تجربه در این زمینه کمک بگیریم. هدف اصلی وی نیز انتقال دانش به صورت نسبتا غیر رسمی در بازه ای طولانی مدت است.
  • می توان گفت یک بیزینس کوچ کار نسبتا سخت تری دارد. این فرد باید به مواردی مانند انگیزه های درونی، افکار، روابط، علاقه مندی ها و استعدادهای افراد توجه داشته باشد تا موفقیت های بیشتری هم نصیب آن کسب و کار شود. این نه تنها برای صاحب آن برند، بلکه کل اعضای تیم آن صدق می کند. به همین خاطر بیزینس کوچ باید فعالیت های بیشتری را در نظر داشته باشد، در حالی که منتور صرفا می تواند به انتقال تجربه و دانش خود بسنده کند و کاری به مسائل روانشناسی و درون افراد ندارد.
  • خود فرد نیز باید متناسب با آموزه های بیزینس کوچ، وی را به لحاظ توانمندی ها، راه صحیح، تصمیمات درست برای زندگی و کسب و کار و راهنمایی های دیگر همگام کند. وقتی خود فرد از این ویژگی ها بی خبر باشد، مسلمل تصمیمات درستی برای اعضای گروه و به طور کلی کسب و کار خود نخواهد گرفت.
بیزینس کوچ چیست و چه وظایفی دارد؟
ادامه مطلب

مهارت های منتورینگ

بررسی مهارت های منتورینگ

فردی که می خواهد خود را به عنوان یک منتور موفق نشان دهد، باید از ویژگی های زیر بهره مند باشد:

  • علاقه فراوانی برای یاری رسانی به دیگران
  • تعهد طولانی مدت توام با صبر و حوصله
  • داشتن تجربه و دانش در زمینه کاری
  • توانایی ایجاد انگیزه و الهام بخش بودن برای آن فرد
  • کمک برای یافتن اهداف آن فرد
  • توانایی در روابط و مهارت های بین فردی

مهارت های بیزینس کوچینگ 2

 

بررسی مهارت های بیزینس کوچینگ

یک کوچ موفق نیز نیازمند داشتن مهارت هایی برای ارائه راهنمایی های بهتر به دیگران است. با وجود این که برخی از این ویژگی ها دقیقا مشابه با ویژگی های منتورینگ است، اما تفاوت هایی نیز در آن یافت می شود که بد نیست با آن ها آشنا شوید:

  • توانایی درک متقابل و یافتن ویژگی های شخصی هر یک از افراد حاضر در یک کسب و کار
  • توانایی شناخت نقاط قوت و ضعف افراد و کمک به آن ها در این چالش بزرگ
  • داشتن مهارت شناسایی ویژگی های هر یک از افراد
  • مهارت قوی مقابله با مشکلات بدون تسلیم شدن در شرایط سخت و فکر نکردن به جنبه های منفی یک ماجرا
  • به وجود آوردن تعادل بین هر یک از مهارت های عملی و فردی

سخن پایانی

این مطلب در مورد فرق منتور با بیزینس کوچ بود و شاید این سوال را داشته باشید که کدام مورد برای کسب و کارتان مناسب تر است؟ برای پی بردن به این سوال، باید نیازهای خود را در نظر گرفته و بعد به وظایف و مهارت های منتور و کوچ فکر کنید. سپس بررسی کنید که کدامیک با نیازهای شما همخوانی بیشتری دارند.

مراحل راه اندازی بنگاه املاک (چک لیست راه اندازی املاکی)
ادامه مطلب

در نهایت شما می توانید برای افزایش معلومات خود در حوزه بیزینس کوچینگ و منتورینگ، از ویدیوهای سایت بیزینس کوچینگ کریمی استفاده کرده و همچنین مطالعه سایر مقالات سایت را هم از دست ندهید.

منبع1             منبع2  

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط