مهارت های کوچینگ (چه مهارت هایی در کوچینگ باید داشته باشیم؟)

مهارت های کوچینگ (چه مهارت هایی در کوچینگ باید داشته باشیم؟)

نیاز به کوچینگ در سال های اخیر در کشور ما افزایش پیدا کرده است و این به حوزه های مختلف مربوط می شود. از مهم ترین موضوعات باید به کسب و کارها اشاره داشت و کوچینگ کسب و کار در حال حاضر بیشترین آگهی های سایت ها را برای استخدام به خود اختصاص داده است.

با توجه به این که حقوق این حوزه نیز بیشتر از موارد دیگر است، عده زیادی مایل به یادگیری آن هستند. البته آن ها در این خصوص باید آموزش هایی ببینند و هر کوچی نیازمند یادگیری مهم ترین مهارت های کوچینگ است که در این مطلب از سایت بیزینس کوچینگ کریمی اشاره ای به آن ها خواهد شد.

1- مهارت گوش کردن را تقویت کنید

شاید به جرات بتوان یکی از مهم ترین مهارت های کوچینگ را گوش کردن به شمار آورد. به وسیله گوش کردن است که می توانید به نکاتی طلایی در مورد آن کسب و کار و نقاط ضعف و قوت خودتان، صاحب برند و سایر کارمندان حاضر در آن پی ببرید. با تقویت این مهارت، ایده های اطراف را بهتر دریافت می کنید و می توانید با طرح و برنامه های خودتان نسبت به پیاده سازی آن ها اقدام نمایید.

پیشنهاد می دهیم هرگز در چنین اموری عجله نکنید و در فضای کسب و کار با دقت به اطرافتان گوش دهید. متاسفانه اغلب افراد با بی صبری از کنار حرف های اطراف خود می گذرند، در صورتی که شاید نکاتی مهم در آن ها نهفته باشد؛ نکاتی که احتمالا بتواند یک کسب و کار را از شرایط بحرانی خارج و به شرایط آرمانی برساند. صحبت کردن برای کوچ کسب و کار کار مهمی است، اما نمی توان تنها به آن بسنده کرد. این که صرفا این فرد صحبت کند و دیگران برایش گوش شنوا باشند، باعث می شود ایده های تازه ای دستگیر وی نشود.

کارگاه آموزشی املاک چیست؟ چه مواردی در این کارگاه مطرح می شود؟
ادامه مطلب

2- با دقت حرف بزنید

همان طور که گفته شد، همه چیز هم به گوش کردن ختم نمی شود و دقت در صحبت ها هم می تواند در این شغل حیاتی باشد. حرف ها به شخص مراجعه کننده، صاحب برند و کارکنان آن باید با دقت بالایی بازتاب داده شود. این حرف ها باید آن چنان ساده باشند که حتی آن هایی که تخصص آن چنانی در آن زمینه ندارند نیز در درکشان موفق باشند. ضمنا با دقت حرف زدن مزایای دیگری از جمله رفع سوتفاهمات را دارد.

با خوب صحبت کردن است که به دیگران کمک می کنید از کار خود احساس خوبی داشته باشند، حسابی برای ادامه فعالیت ها انگیزه بگیرند و هرگز خسته نشوند. چنین کسب و کاری است که پله های موفقیت را یکی بعد از دیگری طی می کند. ترفندهایی در صحبت کردن وجود دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم:

  • دقت کنید پیام اصلی صحبت های شما هر چه خلاصه تر باشد، بهتر است. صحبت های طولانی معمولا حوصله مخاطبان را سر می برد و آن ها از یک جا به بعد دیگر به آن ها توجه کافی را ندارند و بازدهی پایین خواهد آمد.
  • اگر کلمه، عبارت یا جمله ای در راستای تعیین اهداف یا رسیدن به آن ها خیلی مهم باشد، باید حتما آن ها را دو یا چند بار تکرار نمایید تا دیگران به خوبی متوجه آن شوند. طبیعی است وقتی برای جمع حاضر در یک کسب و کار سخن می گویید، برخی از آن ها متوجه یک سری از حرف های شما نشوند و حواسشان به هر چیزی پرت گردد. تکرار این حرف های مهم بستگی به میزان تسلط افراد به صحبت ها و نیز میزان اهمیت آن حرف ها دارد.
  • در ابتدا، اواسط یا انتهای صحبت های خود می توانید از نقل قول استفاده کنید. البته این تکنیکی است که بیشتر برای سخنرانی هایی با جمعیت بسیار زیاد استفاده می شود، اما برای کوچ کسب و کار به عنوان یکی از مهارت های کوچینگ نیز کاربرد دارد.
مذاکرات املاک را چه طور مدیریت کنیم؟ نکات تخصصی
ادامه مطلب

3 از سوال کردن نترسید

3- از سوال کردن نترسید!

متاسفانه افراد زیادی این گونه فکر می کنند که اگر سوالاتی در مورد یک موضوع داشته باشند، آبروی کاری آن ها در خطر خواهد بود. این در حالی است که سوال کردن یکی دیگر از مهارت های کوچینگ است و می تواند دریچه ای به موضوعات و ایده های تازه را برای شما باز کند. بنابراین در گفت و گوهای خود، هر نکته و صحبتی که جای ابهام دارد را سوال کنید.

صحبت ها را تا زمانی که متوجه همه چیز نشده اید، رها نکنید. برعکس این موضوع نیز صدق می کند. به عنوان کوچ کسب و کار باید از تفهیم صحبت ها برای تمام اعضای آن شرکت مطمئن شوید و سپس سر وقت باقی امور خود بروید. تمام سوالات مخاطبان خود را با دقت و حوصله پاسخ دهید تا آن ها نیز اعتماد بیشتری به شما داشته باشند.

4 از اعضای شرکت فیدبک دریافت کنید

4- از اعضای شرکت فیدبک دریافت کنید

شخصی که به عنوان کوچ کسب و کار فعالیت می کند، باید همواره انتقاد پذیر و آماده شنیدن انتقادها به خصوص از مدیر آن کسب و کار باشد. اگر فردی تمرکز کافی روی این موضوع ندارد، بهتر است بیشتر روی انتقادپذیری که یکی دیگر از مهارت های کوچینگ است کار کند تا آمادگی بالاتری برای تبدیل شدن به مربی کسب و کار داشته باشد.

اگر کار با یک شرکت برای شما به پروسه ای طولانی مدت تبدیل شد، از اعضای آن جا بخواهید در مورد برنامه های کاری و شخصی شما فیدبک بدهند. واکنش دیگران اگر چه در قدم های اول شاید آزار دهنده باشد، اما مزایای بسیاری دارد. برای نمونه می توانید چاره ای برای نقاط ضعف خود پیدا کرده و نقاط قوتتان را هم بهبود ببخشید. شک نکنید با تکرار این موضوع هر چند وقت یک بار، به مربی بهتری تبدیل می شوید. دیگران نیز از این که احساس نزدیکی به شما کنند، رضایت خواهند داشت.

تحلیل کسب و کار چیست؟ | آشنایی با وظایف تحلیل گر کسب و کار
ادامه مطلب

سخن پایانی

امروزه آموزشگاه هایی به صورت خصوصی به ارائه نکاتی پیرامون مهارت های کوچینگ می پردازند. به جز موارد گفته شده، کوچینگ نیازمند یادگیری مهارت های دیگری هم هست تا از طریق آن ها بتوانید فرد قابل اعتماد و دانایی از دید صاحبان کسب و کارها باشید. جدا از آن ها، مطالعه سایر مقالات سایت ما در این حوزه را هم از دست ندهید.

منبع1      منبع2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط