کوچینگ سازمانی چیست و چه کمکی به سازمان ها می کند؟

کوچینگ سازمانی چیست و چه کمکی به سازمان ها می کند؟

همان طور که در جریان هستید، کوچینگ به یکی از حوزه های دانش مهم در زندگی روزمره افراد تبدیل شده است. خود کوچینگ شاخه های گسترده ای دارد و یکی از آن ها کوچینگ سازمانی است. سازمان های زیادی در این روزها نیاز به مربیانی دارند تا مسیر موفقیت را زودتر طی کنند یا از وضعیت نابسامان احتمالی خود خارج شوند. البته استفاده از کوچینگ سازمانی کاربردهای دیگری هم دارد که در این مطلب از سایت بیزینس کوچینگ کریمی به آن ها اشاره خواهد شد. البته در ابتدا نیاز است مفهوم کوچینگ سازمانی را توضیح دهیم.

تعریف کوچینگ سازمانی

ارائه انواع خدمات کوچینگ در حوزه سازمانی، از جمله اهدافی است که کوچ سازمانی باید دنبال کند. عده زیادی دو شاخه های اصلی کوچینگ یعنی سازمانی و کسب و کار را با هم اشتباه می گیرند که به دلیل ویژگی های مشترک میان آن ها است. با این حال، وجود تفاوت هایی بین این دو اصطلاح باعث شده آن ها را در دسته های جداگانه ای قرار دهیم. کوچینگ سازمانی بیشتر به صورت کلی، سازمانی و سیستماتیک ارائه می شود و برخلاف کوچینگ کسب و کار، توجه کمتری به جزئیات دارد.

البته در این مورد در ادامه مطالب بیشتری را خواهیم آموخت. بررسی تغییرات سیستم در یک شرکت به منظور رساندن آن به شرایط مطلوب، از جمله مهم ترین وظایف کوچینگ سازمانی است. کوچینگ سازمانی باید برنامه ای برای اعضای مهم یک سازمان داشته باشد و نقاط کور یک سازمان را که صاحبانشان از آن بی اطلاع هستند، کشف نماید. هدف نهایی کوچینگ سازمانی را در ادامه می بینید:

  • رشد کلی مجموعه
  • مدیریت بحران ها
  • بررسی چشم اندازهای جدید
  • رشد و پیشرفت بیشتر اعضای سازمان
مراحل راه اندازی بنگاه املاک (چک لیست راه اندازی املاکی)
ادامه مطلب

تاریخچه کوچینگ سازمانی

نه تنها کوچینگ سازمانی، بلکه تمام انواع کوچینگ قدمت آن چنانی ندارند. در اوایل قرن بیستم بود که افراد به اهمیت کوچ کردن در کسب و کارها پی بردند و تصمیم گرفتند از آن برای رونق برندشان استفاده کنند. بعدها به دلیل شاخه بندی کوچینگ در راستای راحتی کار بیشتر، کوچینگ سازمانی نیز به دانشی جداگانه برای کمک به سازمان های گوناگون تبدیل شد.

مزایای کوچینگ سازمانی

به طور کلی کوچینگ سازمانی می تواند نقش مهمی در سازمان ها و کسب و کارهای مختلف داشته باشد. تفاوتی ندارد که آن سازمان در چه حوزه ای و با چه رویکردی فعالیت دارد؛ به هر شکل در ادامه مسیر خود به کوچینگ سازمانی نیاز خواهد داشت. اگر به دنبال تحول در کارتان آن هم در ابعاد مختلف هستید، پیشنهاد استفاده از کوچینگ سازمانی را به شما می دهیم. در ادامه برخی از مهم ترین مزایای بهره مندی از آن را شاهد خواهید بود:

  • کوچینگ سازمانی نه تنها برای صاحبان برندها، بلکه برای تمام کارمندان آن نیز مناسب است. آن ها می توانند در زمینه فردی نیز توسعه داشته باشند و بهبود را در کار خود مشاهده کنند. قطعا هر کدام از افراد، مهارت ها و استعدادهایی دارند و می خواهند متناسب با آن ها، مسئولیت هایی را در یک سازمان قبول کنند. شاید صاحبان برخی از سازمان ها اطلاعات کامل در این زمینه نداشته باشند. داشتن اطلاعات روانشناسی مانند شناخت رفتارها و خلق و خوی افراد، برای برنامه ریزی هر چه بهتر به افراد حاضر در یک سازمان کمک خواهد کرد.
  • کوچینگ سازمانی باعث می شود کارکنان یک شرکت احساس مسئولیت بیشتری برای انجام وظایف خود داشته باشند. تحقیقات نشان می دهد شرکت هایی که از این نعمت بزرگ بهره می برند، وفاداری بیشتری به آن کسب و کار دارند و مشارکت آن ها نیز در امور بیشتر است.
  • شاید بدون وجود کوچینگ سازمانی، صاحبان برندها اهدافی را برای خود تعیین کنند اما ممکن است در میانه راه از آن فاصله بگیرند. این در حالی است که کوچینگ سازمانی علاوه بر این که طرح و برنامه هایی را برای پیشرفت آن سازمان می ریزد، همواره حواسش به رسیدن به آن اهداف است. در صورتی که شرکت بنا به هر دلیلی از آن هدف دور شوند، این وظیفه کوچ است که کسب و کار را به شرایط آرمانی خود بازگرداند.
  • ارتقای درجه باید در هر کسب و کاری باشد تا افراد حاضر در آن انگیزه بیشتری برای ادامه کار داشته باشند. یکی از وظایف کوچینگ سازمانی نیز همین است که البته این کار باید در فضایی عادلانه باشد. به منظور برقراری عدل، سیستم ارتقای درجه از مدت ها قبل در دسترس شرکت ها قرار گرفت. به وسیله این سیستم، افراد تشخیص می دهند که باید دقیقا چه کارهایی را برای ترفیع درجه انجام دهند.
  • شاید ذهن مدیران و کارکنان یک سازمان هنوز درگیری مسیرهای گذشته باشد و روی آن ها مانور دهند؛ آن هم در شرایطی که رقبا احتمالا در حال امتحان کردن روش های جدید برای موفقیت و رسیدن به سودهای بیشتر هستند. چالش ها و دغدغه های روزمره هر یک از کارکنان نیز شاید سبب عدم فکر کردن به روش های تازه باشد. پس یکی دیگر از اهداف کوچینگ سازمانی، به وجود آوردن مسیرهای تازه برای آن کسب و کار است.
بیزینس کوچینگ چیست؟ هر آن چه باید در مورد بیزینس کوچینگ بدانید!
ادامه مطلب

درون سازمانی و کوچینگ برون سازمانی چیست؟

کوچینگ درون سازمانی و کوچینگ برون سازمانی چیست؟

دو اصلاح تحت عناوین کوچینگ درون سازمانی و برون سازمانی نیز در این زمینه به چشم می خورد که بد نیست با آن ها آشنا شوید. نوع درون سازمانی همان طور که از نامش هم پیدا است، به داخل یک سازمان مربوط می شود. هر کدام از فعالیت های درون یک سازمان از جمله وظایف این فرد است که از آن ها می توان ارائه آموزش ها به پرسنل را نام برد.

اما کوچینگ برون سازمانی وظایف بیرون از آن شرکت را شامل می شود. چنین فرد یا تیمی باید تخصص و حرفه بیشتری نسبت به نوع نخست داشته باشد؛ زیرا اداره کردن یک سازمان از دور کار راحتی نخواهد بود.

کلام آخر

اگر سازمان و کسب و کاری دارید، احتمالا به کوچینگ سازمانی نیاز داشته باشید؛ خصوصا وقتی بدانید رقبای شما همه روزه در حال پیشرفت هستند و شما نباید از آن ها عقب باشید. در چنین شرایط رقابتی، کوچ های سازمانی فراوانی آماده ارائه خدمات به کاربران هستند و شما می توانید با کمک گرفتن از آن ها، به رشد و ارتقا سازمان خود کمک کنید.

ضمن اینکه شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه بیزینس کوچینگ، سایر مقالات سایتمان را مطالعه کرده یا ویدیوهای آموزشی سایت را مشاهده نمایید.

منبع1       منبع2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط