انواع کوچینگ (چند نوع کوچینگ وجود دارد؟ بررسی جامع)

انواع کوچینگ (چند نوع کوچینگ وجود دارد؟ بررسی جامع)

کوچینگ به عنوان یک دانش واحد در سال های اخیر اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این دانش بسیار گسترده بوده و انواعی از آن برای کاربردهای مختلف دیده می شود. افراد با توجه به نیاز خود در زندگی به سراغ یکی از آن ها می روند. برای نمونه آن هایی که در پی موفق شدن در کسب و کارشان هستند، می توانند از مزایای بیزینس کوچینگ استفاده کنند.

مربی گری برای زندگی افراد تنها به کسب و کار یا زندگی شخصی آن ها مربوط نمی شود و گستردگی بیشتری دارد. بنابراین در این مطلب از سایت بیزینس کوچینگ کریمی، انواع کوچینگ را با ویژگی های هر کدام نام می بریم.

1- لایف کوچینگ یا مربی گری زندگی

عده زیادی از کارشناسان این حوزه، لایف کوچینگ را مادر تمام کوچینگ های کشف شده تا این لحظه می دانند؛ زیرا به صورت مستقیم با زندگی سر و کار دارند. در واقع با کامل ترین نوع لایف کوچینگ سر و کار داریم که شامل تمام جنبه های درونی و بیرونی زندگی افراد است. شاخه های این علم بسیار گسترده بوده و تقریبا همه چیز از زندگی انسان را در بر می گیرد که برای نمونه می توان مسائل زناشویی یا حتی افزایش اعتماد به نفس را نام برد.

بسیاری از انسان ها به دنبال تبدیل شدن به بهترین نسخه خود هستند، اما به چراغ راهنما نیاز دارند تا در این مسیر آن ها را همراهی کنند. لایف کوچینگ یا همان مربی زندگی به عنوان این چراغ راهنما شناخته می شود که تمام تلاش خود را برای دستیابی به این نسخه انجام می دهد.

مهارت های مشاور املاک (مهارت هایی که باید حتما داشته باشید)
ادامه مطلب

جنبه های زندگی بازه گسترده ای دارند و شکوفا کردن استعدادها از مهم ترین وظایف لایف کوچینگ به شمار می رود. وی در این شرایط جدا از رسیدن به اهدافش، قادر به حل کردن مشکلات زندگی خود است و می تواند به صورت کامل روی توان خود تکیه کند.

2 بیزینس کوچینگ یا مربی کسب و کار

2- بیزینس کوچینگ یا مربی کسب و کار

رایج ترین انواع کوچینگ در ایران همان بیزینس کسب و کار است که در سال های اخیر نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است. کاربران زیادی امروزه برای کسب و کارهای آنلاین یا حضوری خود مشغول استفاده از این بیزینس هستند و به همین خاطر اهمیت دانستن برخی اطلاعات برای متخصصان این حوزه افزایش پیدا کرده است. مربی در این حوزه به صاحبان برندها و کارمندانشان کمک می کند تا در شرایط بهتری قرار داشته باشند.

بهبود این شرایط در نهایت سبب سوددهی بیشتر و رسیدن به اهداف برای آن کسب و کار می شود؛ البته این در صورتی است که از بیزینس کوچینگ مناسبی استفاده کرده باشید. بنابراین اگر به دنبال کسب دیدن روشن تری نسبت به کسب و کار خود هستید، حتما سر وقت این کوچینگ بروید. هر یک از افراد حاضر در کسب و کارها پتانسیل، استعدادها، نقاط ضعف و قوت و توانایی هایی دارند.

این وظیفه بیزینس کوچ است که به شناسایی تمام این موارد پرداخته و با روحیات افراد نیز به خوبی آشنا شود. در نهایت با این شناخت می تواند برنامه هایی را متناسب با میزبان مهارت های آن ها در دسترس قرار دهد و وظایف را به تمام اعضا گوشزد کند.

مزایای بیزینس کوچینگ چیست و چرا باید به سراغ بیزینس کوچینگ برویم؟
ادامه مطلب

3- کوچینگ یا مربی موفقیت

در ادامه صحبت از انواع کوچینگ به کوچینگ موفقیت می رسیم که در زبان انگلیسی به نام Success Coaching شناخته می شود. این کوچینگ که در برخی ویژگی ها به کوچینگ زندگی هم شبیه است، کمک می کند افراد از آن چه هستند، به آن چه می خواهند بشوند تبدیل شوند. عده زیادی از کارشناسان این مورد را زیر مجموعه ای برای کوچینگ زندگی می دانند.

آن ها اعتقاد دارند کوچ های موفقیت بعد از تلاش و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به لایف کوچ تبدیل شوند. البته عده دیگری می گویند تفاوت هایی میان آن ها دیده می شود. برای نمونه متدها و مسیر راه فرد برای لایف کوچینگ شاید در ابتدا مشخص نباشد.

این در حالی است که کوچینگ موفقیت از افراد می خواهد ابتدا مسیر خود را پیدا کنند و سپس در این مسیر همراه آن ها باشند. این موفقیت می تواند در ابعاد مختلفی باشد، اما بیشتر برای رسیدن به شرایط بهتر مالی ترتیب داده می شود. در سال های اخیر چنین مربیانی در کشور ما افزایش یافته اند و با نگاهی به صفحات مجازی، تعداد بسیار زیاد آن ها را مشاهده خواهید کرد.

4- کوچینگ یا مربی شغلی

شاید با مشاهده نام این کوچینگ تصور کنید با برخی دیگر از انواع کوچینگ یکسان است، اما تفاوت هایی بینشان دیده می شود. کوچینگ شغلی بیشتر برای انتخاب یک شغل به کار می رود و در مسئله برطرف کردن نیازها و توقعات شغلی و نیز روشن کردن راه کاری خود به آن ها یاری می رساند. فرد در این حالت با تکیه بر تجربیات کاری خود که در گذشته به دست آورده است، می تواند مسیر را برای دیگر اشخاص نیز هموار کند و دستمزدی از آن ها دریافت نماید.

بیزینس کوچینگ چیست؟ هر آن چه باید در مورد بیزینس کوچینگ بدانید!
ادامه مطلب

بنابراین وی در گذشته باید سابقه ای طولانی مدت در بازار کار داشته باشد. مطمئن عده زیادی را دیده اید که نمی دانند چه کاری دقیقا برایشان مناسب است. پس مربی شغلی باید به روحیات، خلق و خو و استعدادهای این فرد پی برده و براساس آن ها، وی را در این انتخاب یاری کند.

5 کوچینگ سازمانی

5- کوچینگ سازمانی

در نهایت کوچینگ سازمانی را داریم که وظیفه اش کمک به سازمان یا کسب و کارها است تا به شناسایی مشکلات و پیدا کردن راه حل ها برای آن بپردازد. روشن سازی اهداف و دستیابی به هر یک از آن ها از دیگر وظایف این کوچ به شمار می رود. کوچینگ سازمانی برای کل سازمان مناسب است و از موارد سیستماتیک به شمار می رود. این از مهم ترین تفاوت های آن با انواع کوچینگ کسب و کار به شمار می رود.

سخن پایانی

این مطلب در مورد انواع کوچینگ بود که امیدواریم از آن استفاده لازم را کرده باشید. هر یک از این مدل ها، کاربردهای خاص خود را دارند و در صورت نیاز باید ببینید کدام یک برایتان مناسب تر خواهد بود. ما در سایتمان به راهنمایی کاربران می پردازیم تا در نهایت بهترین کوچینگ را پیدا کنند. برای این منظور کافی است با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید. تیم ما در هر زمانی پاسخگوی نیازهای شما عزیزان خواهد بود.

همچنین شما می توانید برای یادگیری تخصصی تر اصول کوچینگ، ویدیوهای سایت ما را هم مشاهده کنید. در این ویدیوها نکات مهمی عنوان شده که یادگیری آن ها برای پیشبرد اهدافتان خالی از لطف نخواهد بود.

درآمد بیزینس کوچینگ چه قدر است؟ درآمد بیزینس کوچینگ در ایران!
ادامه مطلب

منبع1         منبع2

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط